Субота, 2024-04-20, 3:45 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2016 » Березень » 20 » 11 золотих правил діалогу з важкими людьми
8:29 PM
11 золотих правил діалогу з важкими людьми

Перед будь-яким контактом необхідно налаштовуватися, як налаштовують інструмент перед концертом. Займіть стійке положення - сядьте або встаньте так, щоб відчувати опору, рівновагу. Говоріть з дорослої позиції - тільки те, в чому впевнені і що для вас важливо, тримайте в голові, заради чого ви вступили в діалог. Якщо є ймовірність, що вас будуть провокувати на емоції, - знайдіть точку перед очима або деталь одягу (або придумайте дотик), які будуть символізувати для вас стійкість і рівновагу.

Починаючи важку розмову з близькою людиною, скажіть вголос або про себе: «Я починаю говорити для того, щоб залишитися в контакті, щоб бути з тобою, а не для того, щоб сваритися». Пам'ятайте, що діалог ведеться не для того, щоб виграти бій, а для того, щоб синхронізувати позиції. При контакті з дитиною залишайтеся на рівні його очей, торкайтеся до тіла. В кінці складної розмови обов'язково скажіть: «Я з тобою».

Люди, що оточують нас, мають право нам не вірити, нас не любити, не розуміти і не погоджуватися з нами - це доведеться пережити. Правда суб'єктивна. Шукайте в діалозі праправду, початковий об'єднуючий сенс, те, що знаходиться за словами. Це можливо робити тільки в спокійному стані, черпаючи з ресурсу спокою.

У кожного є право на недосконалість, помилки, що не скасовує початкової поваги до співрозмовника. Пам'ятайте, що і ви можете бути неправі, дозволяйте собі вчитися. Повага до нас співрозмовників і опонентів починається з поваги нас до самих себе.

У кожного своя мова і символьний ряд, своя швидкість реагування. Сказане і почуте «просівається» крізь наші суб'єктивні досвід і сприйняття і розсіюється при перекладі почутих слів на свою мову. Не бійтеся перепитувати. Давайте час собі і співрозмовнику на «засвоєння» і переварювання інформації. Частіше говоріть займенники «я» замість «ти» ( «я відчуваю», «я ображаюся», «я злюся», «я думаю»).

Ми проектуємо на співрозмовника свої думки, почуття, невиявлені бажання, і на нас, відповідно, проектують. Вчіться розрізняти ці проекції і не дозволяти їм впливати на самоцінність.

Ми моментально розуміємо тих, з ким живемо на одній частоті. Говоріть зрозумілою мовою, але не знижуйте свою «частотність». Піднімайтеся до рівня більш вибудуваного співрозмовника і не опускайтеся до тих, хто намагається спровокувати на «зниження».

З активно-агресивними людьми потрібно вчитися вчасно виходити з агресивного контакту, не приймати на свій рахунок звинувачень. Такі люди ховаються за загальними виразами і займенником «ми», знаходять найбільш вразливі сторони. При контакті з пасивно-агресивними людьми - вони вважають за краще говорити за спиною, кидати слова слідом - намагайтеся ставити в спілкуванні смислові акценти. Слідкуйте, щоб почуття були виявлені. Не провокуйте на почуття провини і гіпервідповідальності, які виробляють пасивно-агресивні люди. Після складних контактів потрібен відпочинок, перезарядка.

Не скочуйтеся до обговорення особистих якостей - говоріть тільки про факти і події. Оцінність проявляється від безсилля як останній аргумент. Якщо діалог все ж перетворюється в сварку і суперечку, настає абсолютна різночастотність - включайте почуття гумору. Я в таких випадках згадую фразу «Цвіль розмножується спорами. Не сперечайся з цвіллю».

Напевно, найголовніше, розмовляючи з людиною, звертатися до її «вищої» частини. Будуйте діалог зі своєї «зрілості» з його «зрілістю». Це звернення до «вищого потенціалу» допомагає вийти на рівень поза травмами, оцінками, провокаціями і стереотипними реакціями. Подумки говоріть співрозмовникові: «Я тебе бачу», «Мені важливі твої думки і твоя присутність, навіть якщо я з тобою не згоден».

Важливо вміти завершувати діалог - «спасибі», «до зустрічі», будь-які слова, які прозвучать щиро в цю хвилину, доречні. Аналізуйте минулі діалоги, намагайтеся брати з них уроки. Впевнена в собі людина спокійно говорить про те, що відчуває, чого очікує, дякує за контакт і діалог, вміє прийняти комплімент і сказати комплімент.

 

Категорія: Психологія | Переглядів: 579 | Додав: Olga | Теги: 11 золотих правил діалогу з важкими | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/