Четвер, 2024-04-25, 1:15 PM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2012 » Листопад » 14 » 12 цікавих фактів про американську освіту
10:47 PM
12 цікавих фактів про американську освіту

12 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО АМЕРИКАНСЬКУ ОСВІТУ

 



Кошти на шкільну освіту в США надходять з трьох основних джерел: федеральний бюджет забезпечує приблизно 9% фінансування, бюджет штату - приблизно 47%, місцеві бюджети (графства і муніципалітету) - близько 44%. США - одна з небагатьох країн світу, де федеральні органи влади відносно мало впливають на шкільні та університетські програми і процес навчання. Цікаво, що в Конституції країни тема освіти взагалі не згадана.

Професійна освіта в США, як правило, займає два-три роки. Освіту на цьому ступені дають технічні училища та дворічні коледжі. Це досягається за рахунок оптимізації навчальних програм - американські студенти не знають, що таке написати курсову з непрофільного предмету. У ряді випадків випускник отримує професійний сертифікат, що дозволяє йому займатися певним видом діяльності. Часто після закінчення дворічного коледжу студент переходить на третій курс чотирирічного коледжу.

Процес навчання в чотирирічному коледжі чи університеті США, як правило, займає чотири роки, на деяких факультетах (наприклад, медичному) - п'ять років. Випускнику присвоюється ступінь бакалавра.

Магістерську або майстрову ступінь в США можна назвати зразковим аналогом кандидатської в Росії, хоча ступінь кандидата наук «вище». Навчання триває один-два роки. Докторську ступінь можна отримати за один-три роки. У деяких специфічних областях, наприклад в юриспруденції, медицині та теології, аспірантура і докторантура фактично суміщені. Ступінь Ph.D. вище кандидатської, але нижче докторської (в традиційному для СРСР і Росії розумінні цього терміну).

За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, все більше людей у світі отримують вищу освіту. В середньому 32% працездатних людей (оцінювалася вікова категорія 25-65 років) нині мають закінчену вищу освіту. Найбільш значна частка людей з вищою освітою в Канаді (43%), США (38%) і Японії (36%), найменш - у Мексиці (6%), Туреччини і Португалії (по 9%).

Історик економіки Річард Істерлін вважає, що промислова революція, що почалася в XIX столітті, набрала темп лише завдяки реформам в системах освіти країн світу. Істерлін виявив зв'язок між поширенням освіти в різних країнах світу і початком економічного зростання і встановив, що, як правило, після проведення освітньої реформи було потрібно 25-30 років, щоб в тій чи іншій країні почала помітно зростати економіка.

У 2004 році Організація економічного співробітництва і розвитку прийшла до висновку, що якщо для жителів певної країни середньостатистичний термін навчання збільшується на рік, це підвищує ВВП даної держави на 3-6%.

У 1974 році економіст Гарвардського університету довів на обширному статистичному матеріалі, що здобувати освіту матеріально вигідно насамперед для самих учнів. За його підрахунками, кожен зайвий рік навчання збільшує дохід людини, зайнятого поза сферою сільськогосподарського виробництва, на 7%.

У 1965 році середньостатистичний американець витрачав 42 години на тиждень на роботу (на заводі чи в офісі). Якщо приплюсувати сюди час, який він витрачав на дорогу, їжу, перекури, корпоративні вечірки та ін, то воно досягне 51 години. У 2003 році пропорції змінилися: американець придбав 36 годин «чистої» роботи і 40 «брудної», з урахуванням різних перерв. При цьому кардинально змінилося наповнення - утворився вільний час і працюючі американці отримали можливість бігати по магазинах, дивитися ТБ, читати газети, подорожувати по Інтернету та інше. У результаті сучасний працюючий американець щодня отримує шість-вісім додаткових годин відпочинку на тиждень, що рівноцінно дев'яти тижням відпустки на рік.

Найбільше відпочинку отримали в своє розпорядження люди, що мають найменші рівні доходу і, отже, володіють поганою освітою. Найменше - найбільш освічені і заможні американці.

Категорія: Інформаційна бібліотека | Переглядів: 2512 | Додав: Olga | Рейтинг: 1.0/334
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/