П`ятниця, 2024-03-29, 3:41 PM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2017 » Березень » 2 » Інтернет: необхідність чи залежність?
10:13 PM
Інтернет: необхідність чи залежність?

Чому молодь все рідше спілкується, зустрівшись в затишній кав’ярні, в парку на лавці, або ж прогулюючись містом? Відповідь простатому, що сьогодні наше життя заполонили сайти. Як повідомили в прес-службі Державної адміністрації зв’язку, чисельність інтернет-аудиторії в Україні на 1 січня 2016 року становить більше 17 мільйона користувачів - це третина населення країни.

Звісно, без всесвітньої мережі сучасність важко уявити. У всіх фірмах, офісах, супермаркетах, магазинах, державних установах і майже в кожному домі є комп’ютер, що зазвичай підключений до мережі Інтернет. Це спрощує багато завдань, наприклад, швидко передати певну інформацію. Чого лише варте спілкування за допомогою веб-камери, коли ти можеш побачити і поговорити «в живу» з людиною, яка знаходиться за тисячі кілометрів від тебе. Сучасний Інтернет має також багато соціальних та культурних граней. Він є універсальним середовищем для спілкування, розваг та навчання. За допомогою Інтернету стало можливо робити покупки та оплачувати послуги. Для багатьох людей інтернет — це спосіб заробітку. А в цілому — це віддзеркалення сучасного суспільства та світосприйняття.

У деяких країнах є серйозні обмеження на функціонування мережі: на державному рівні блокується доступ до деяких веб-сайтів. Так, наприклад, на Кубі всесвітньою «павутиною» можуть користуватись лише лікарі, іншим громадянам країни це заборонено на законодавчому рівні. А, починаючи з 3 грудня 2006 року, для користувачів Ірану було закрито доступ до низки сайтів, серед яких Вікіпедія та YouTube. Вважається, що це пов’язано з розгорнутою в країні кампанією боротьби зі згубним впливом західної культури. Але в Україні такої цензури немає.

 Із зростанням популярності Інтернету стали проявлятись і негативні сторони його застосування. Зокрема, дехто настільки захоплюється віртуальним простором, що проводить за комп’ютером до 18 годин на добу. Тому все ширшого вжитку набуває поняття «Інтернет-залежність». Визначення інтернет-залежності звучить так: «Це наполегливе бажання ввійти в Інтернет, перебуваючи off-line, і нездатність вийти з Інтернету, знаходячись оп-Ііnе». Таку залежність порівнюють із тютюнопалінням чи наркоманією. Згідно з даними досліджень, сьогодні інтернет- залежними є близько 10 відсотків користувачів у всьому світі.

Для кожного залежність своя. Хтось постійно сидить на соціальних мережах типу «В контакті» чи «Однокласники», що майже замінили реальне спілкування. Дослідження показали, що за останні шість років люди з різних країн світу проводять соціальних мережах все більше часу.

Як виявилося, ще у 2003 році підлітки та дорослі спілкувалися на сайтах лише третину часу (34%), натомість уже наприкінці 2009 року — 42%. Значно менше людей тепер користуються поштовими та комунікативними ресурсами, оскільки завдяки комп’ютерним сервісам спілкуватися та домовлятися про справи значно ефективніше.

А про залежність від комп’ютерних ігор по мережі, особливо підлітків, годі й говорити. Вони негативно впливають на психіку молодих людей. Чим більше часу діти проводять за грою, тим менше уваги приділяють сім’ї, друзям. До того ж, окремі ігри пропагують насильство та жорстокість, що відображається на емоційному стані людини.

Що ж таке Інтернет — це необхідність чи залежність? На мою думку, необхідність, але потрібно контролювати себе та час, який ви проводите в мережі, щоб ця необхідність не переросла в залежність і не стала для вас своєрідним наркотиком.

Категорія: Інформаційна бібліотека | Переглядів: 386 | Додав: Olga | Теги: інтернет-залежність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/