Четвер, 2024-04-25, 3:27 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2012 » Жовтень » 12 » незвичайні клавіатури
1:27 AM
незвичайні клавіатури

клавиша any-keyІсторія клавіатури почалась у 1870-х роках, коли американець Крістофер Летем Шолз розробив для друкарської машинки розкладку QWERTY. Незабаром QWERTY стала індустрійним стандартом. За час її володарювання змінилось усе - техніка, спосіб життя. Зникла і сама друкарська машинка, але не оригінальна розкладка кінця XIX ст. За 140 років QWERTY лише доповнили блоком цифрових клавіш і  функціональними F-кнопками.

 Brand Keyboard

Італ"янський дизайнер Ігнасіо Пілотто придумав ідеальний рекламний майданчик, розташувавши назви різноманітних всесвітньо відомих брендів прямо на кнопках клавіатури. Так народилась Brand Keyboard, клавіатура з класичною QWERTY-розкладкою, а замість букв на її клавішах розміщені картинки.

клавиатура Brand Keyboard

Автор пропонує компаніям викупляти рекламну «площу» - клавіші з відповідними літерами. Наприклад, замість «М» можна розташувати логотип «Макдональдса», «C» перетворити в Coca-Cola, «Х» віддати Xerox, «А» - Apple. Уявляєте, як це буде впливати на мозок? Ви друкуєте, а назви брендів відкладаються у підсвідомості - ось вона, довгоочікувана реклама нового покоління.

 ASUS Eee Keyboard

клавиатура ASUS Eee KeyboardПристрій ASUS Eee Keyboard - не зовсім клавіатура. Точніше, зовсім не клавіатура, але в формфакторі клавіатури: це повноцінний кілограмовий компютер в потовщеному алюмінієвому корпусі. Система використовує економічний процесор Intel Atom N270 на частоті 1,6 ГГц, 1 Гб оперативної пам"яті DDR2 і SSD-сховище ємністю до 32 Гб. Також є контроллери Bluetooth і Wi-Fi, три порта USB 2.0 і пятидюймовий ємнісний сенсорний дисплей 800х480. Вивід відеосигналу здійснюється через роз"єми VGA чи HDMI. Чекати багато від такої системи не варто: вона впорається лише з базовими функціями як-от перегляд інтернет-сторінок.

 Wolfking Warrior Xxtreme

Ця клавіатура  розроблялась виключно для любителів ігор. Блоки кнопок розділені на дві частини, згруповані у формі кола і мають підсвітку - для людей з червоними очима. Ліве коло вміщує блок клавіш WASD і найбільш вживані «ігрові» букви:  R (перезарядка) чи E (активація). На решту кнопок можна повісити будь-які дії, чи то купівля зброї чи вмикання фар автомобіля. На перший погляд здається, що розкладка лівого кола добре продумана. З правим блоком гірше. Друге коло призначене для введення букв (а раптом знадобиться написати щось у чаті?). Від QWERTY-розкладки тут залишився лише верхній ряд - і то неповний. Всі решту літер розкидані  хаотично, при цьому деякі дублюють клавіші з лівого блоку.

клавиатура Wolfking Warrior Xxtreme

 Luxeed Dynamic Pixel LED Keyboard

Якщо любите підсвітку - це для вас! Вона переливається усіма кольорами веселки і дарує хороший настрій навіть занудам. Розробники встановили під кожною кнопкою безліч різнокольорових світлодіодів (430) синього, червоного, золотавого, зеленковатого відтінків (якщо набрати назву клавіатури на YouTube, там є багато роликів).

 

клавиатура Luxeed Dynamic Pixel LED Keyboardклавиатура Luxeed Dynamic Pixel LED Keyboard
клавиатура Luxeed Dynamic Pixel LED Keyboardклавиатура Luxeed Dynamic Pixel LED Keyboard

 Драйверів клавіатура не вимагає, вибрати кольори і порядок підсвічування клавіш можна самостійно. Підійде тим, хто часто працює увечері, але очі в таких умовах довго не протягнуть. У всьому іншому перед нами звичайна клавіатура з QWERTY-розкладкою, лише без цифрового блоку (він продається окремо), зате має додаткові кнопки для швидкого доступу до додатків.

 iKey AK-39

клавиатура iKey AK-39

Компанія iKey має наручну клавіатуру AK-39, призначену для використання у польових умовах. Пристрій з QWERTY-розкладкою і чутливим до тиску джойстиком міцно закріплюється на руці, підходить для правшів і лівшів, має налаштовувану зелену підсвітку, яку можна побачити навіть у пристрої нічного бачення ... і продається військовим.  iKey AK-39 працює при сильних електромагнітних перешкодах, може використовуватись у військових літаках з радарами і потужними радіопередавачами.

 Maltron 3D Ergonomic Keyboard

клавиатура Maltron 3D Ergonomic Keyboard

Хай вас не лякає жахливий зовнішній вигляд. Пристрій придумали ще в ті часи, коли компютери збирали в горизонтальних корпусах. З 1977 року компанія Maltron випускає звичайні ергономічні клавіатури, ергономічні клавіатури для друку лише лівою чи лише правою рукою, для друку одним пальцем. Кнопки на 3D встановлені з розрахунком комфортного положення рук і різної довжини пальців - зменшує напругу під час роботи. Блоки з клавішами нахилені під різними кутами, розкладка розділена на декілька частин для зручності. Літери розставлені незвично. Зате такий пристрій радять письменникам, журналістам, набірникам і всім, хто має синдром зап"ястного каналу.

клавиатура Maltron 3D Ergonomic Keyboard
клавиатура Maltron 3D Ergonomic Keyboard

 No-Key Keyboard

клавиатура No-Key Keyboard

У 2008 р. японський дизайнер  вирішив звільнити клавіатуру від... кнопок - так з"явилась безклавішна No-Key Keyboard. Основна «друкарська» частина зроблена з  прозорого скла, на яке нанесені букви. За відслідковування натисків відповідає камера у верхній частині клавіатури. Вона засікає доторк до "кнопки", обробляє отримані дані і надсилає відповідний сигнал ПК. Працювати з такою клавіатурою можна безшумно, але вона не зручна і друкувати всліпу на ній неможливо через відсутність фізичних кнопок (велика ймовірність промахів), а натиск по рівній твердій поверхні негативно впливає на суглоби рук.

 FrogPad

клавиатура FrogPad

Пристрій введення нового покоління для мобільних професіоналів, вчителів, ведучих... Компактна панель зеленого кольору вміщує всі необхідні клавіатурні кнопки. Щоб зменшити розмір пристрою, розробникам довелось скомбінувати максимум різноманітних функцій на мінімумі простору. Кожна з 15 основних клавіш  дозволяє надрукувати 6-7 різних символів. Пристрій дозволяє друкувати до 40 слів на хвилину. За 10 годин можна цьому навчитись.

 Bluetooth Laser Virtual Keyboard

У цієї клавіатури немає звичних клавіш, оболонки: вона  проектується на будь-яку поверхню. Маленька чорна коробочка-проектор зєднується з будь-яким портативним пристроєм через іинтерфейс Bluetooth (вбудованого акумулятора вистачає на 120 хвилин безперервного набору).

клавиатура Bluetooth Laser Virtual Keyboard

За визначення натисків відповідає коробочка-проектор. При натисненні на «клавішу» чути характерне клацання, завдяки вбудованим динамікам.

 Grippity

клавиатура Grippity

Компанія Grippity з"явилась у 2008 р. і об"єднала людей, що мали намір переробити стандартну клавіатуру. Був придуманий пристрій Grippity1.0, який подає незвичайний спосіб роботи: друкувати потрібно знизу, при цьому букви нанесені на клавіатуру зверху, а користувач бачить свої пальці в отворах між рядами клавіш - це допомогає краще орієнтуватись у просторі. Клавіатура призначена для керування медіацентром: окрім буквенного блоку, є джойстик для переміщення курсору миші і мультимедійні кнопки. За словами розробників, друк догори дригом зменшує навантаження на кисті і пальці - знижується ризик мікротравм, руки не втомлюються.

 

Т

Тим, хто відчуває симптоми синдрому зап"ястного каналу, варто спробувати Smartfish Pro:Motion Keyboard - це потужна зброя від захворювання суглобів. У корпус вбудоввані сервомотори, які повільно змінюють нахил клавіатури в різні періоди робочого дня. клавиатура Smartfish Pro:Motion Keyboard

Клавиатуроштани

клавиатура Keyboard Pants
клавиатура Keyboard Pants

 SafeType Keyboard

Эта неописуемо изломанная конструкция с зеркалами бокового вида называется SafeType Keyboard - она должна обеспечивать наиболее комфортную и эргономичную печать благодаря нестандартному вертикальному расположению кнопок с буквами.

Попробуйте сесть и поставить руки на ребро - так, чтобы большой палец смотрел в потолок. Чувствуете, как расслабились мышцы, которые вращают кисть наружу и вовнутрь? Это наиболее естественная поза: именно в таком положении окажутся руки, если вы расслабите их и опустите вдоль тела. А теперь представьте, что вы печатаете в таком положении. Удобно. Другое дело, что для работы на эргономичной клавиатуре придется пройти специальные курсы, ведь для ориентирования пальцев необходимо смотреть в зеркала бокового вида и переставлять руки каждый раз, когда понадобятся стрелки, блок цифровых клавиш или дополнительные мультимедийные кнопки. Глядишь на такую клавиатуру - и сложно поверить, что на ней вообще можно печатать.

клавиатура SafeType Keyboard

 orbiTouch Keyless Keyboard19

клавиатура orbiTouch Keyless Keyboard Здесь нет ни одной привычной клавиши: ни пробела, ни букв, ни стрелок. Вместо этого есть два круглых регулятора-купола. Управление производится движением этих самых куполов.

Обе полусферы могут быть перемещены в восьми разных направлениях. Буквы и символы выбираются, когда вы синхронно перемещаете регуляторы в разные стороны: чтобы напечатать букву «О», вам придется повести один из куполов вниз, а второй вверх. Звучит дико, но очевидцы утверждают, что запомнить комбинации вовсе не так сложно. Конечно, первое время нужна шпаргалка, зато никаких вам синдромов запястного канала. Кроме того, считается, что людям с нарушенной координацией будет проще пользоваться orbiTouch, чем обычной клавиатурой. А еще orbiTouch дублирует функции мыши - это тоже убыстряет работу, ведь не нужно переносить руки туда-сюда. На купола можно нажимать, имитируя правый и левый клики: режим активируется одинарным нажатием на правый купол.

 Bajca Smile Keypad20

клавиатура Bajca Smile Keypad каждый любитель пообщаться в интернете никогда бы не отказался от отдельной клавиатуры со смайликами. Bajca Smile Keypad - именно то, что нужно. Устройство подключается к разъему USB и позволяет ставить выбранные смайлики в одно касание. Особенно оценят Bajca Smile Keypad девушки - в неурочные часы любой смайлик можно отсоединить и прикрепить его на браслет, сережки или ожерелье. Простая конструкция сильно облегчит операцию - в комплекте с клавиатурой поставляется пинцет для быстрого монтажа и демонтажа смайликов. Кроме того, Bajca непрерывно пополняет ассортимент новыми смайл-наборами.

 Vioguard UVKB50

самоочищающаяся клавиатура UVKB50.Клавиатура хранится в металлическом ящике со встроенными ультрафиолетовыми лампами - они дезинфицируют поверхность кнопок и убивают микробов, пока устройство простаивает без дела. Помимо основного QWERTY-блока, на клавиатуре размещена сенсорная панель для управления курсором (а то какой смысл дезинфицировать клавиатуру, если на мышке остается полно микробов?). устройство предназначено для больниц и других мест с повышенной опасностью заражения - UVKB50 стоит порядка $900, и на рабочем столе не поместится.

клавиатура Vioguard UVKB50

 DataHand Professional II

альтернативная клавиатура для людей с какими-то болезнями суставов. Устройство имеет 132 клавиши - даже больше, чем многие расширенные мультимедийные клавиатуры, но поднимать кисти и лихорадочно перемещать их над доской не нужно: запястья лежат на удобных подставках, всю работу выполняют пальцы. Вокруг них расположены кнопки, каждой из которых присвоено свое значение (буква, символ или цифра), и вы нажимаете эти кнопки, покачивая пальцем в разные стороны. При этом разработчики говорят о сохранении привычной QWERTY-раскладки, то есть левый указательный палец по-прежнему отвечает за буквы К, Е, А, П, М, И, а правый средний - за Ш, Л, Б. Обещают также увеличение скорости работы - и это тот случай, когда утверждение похоже на правду, ведь на DataHand Professional II не надо тратить время, чтобы каждый раз переносить палец к нужной кнопке.

клавиатура DataHand Professional II

 Das Keyboard

Немецкая корпорация Metadot продает дорогие клавиатуры, которые возвращают в прошлое. Основная рекламируемая особенность - механические кнопки, обеспечивающие «невероятные ощущения» от набора букв и некий «особенный звук нажатия». клавиатура Das Keyboard Ultimate без обозначений на клавишах: ни одна из кнопок «доски» не подписана. Устройство поможет научиться эффективно печатать вслепую - подглядеть, куда запропастилась та или иная буква, не получится. встроенное программное обеспечение распознает до 12 одновременных нажатий

клавиатура Das Keyboard

 «Оптимус Максимус»

«Оптимус Максимус» - это клавиатура с дисплеями в каждой кнопке, разработанная Студией Артемия Лебедева. В устройство встроено 113 дисплеев размером 1,01х1,01 см и разрешением 48х48 пикселей. Они обновляются со скоростью минимум 10 кадров в секунду, отображают 65 536 цветов и имеют угол обзора 160 градусов. Над каждым дисплеем находится прозрачная съемная клавиша-колпачок - когда вы печатаете, двигается только она, но не сам дисплей. Клавиши «Оптимуса» могут отображать любые картинки - раскладка меняется в зависимости от запущенного приложения. Откройте Adobe Photoshop - и увидите пиктограммы всех инструментов: кисти, стрелки, формы, лупа, ластик, перо. Запустите игру, и на клавиатуре появятся стрелки, пиктограмма фонарика, снайперской винтовки, пистолета, гранаты.

клавиатура «Оптимус Максимус»

клавиатура «Оптимус Максимус»  Кроме того, «Оптимус Максимус» решает проблему локализации. собираетесь печатать тексты на другом языке? загрузите нужную раскладку и радуйтесь жизни. А плата за удобство... так, символическая - 60 000 рублей.

Категорія: Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн | Переглядів: 3151 | Додав: Olga | Рейтинг: 1.0/454
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/