П`ятниця, 2024-04-19, 6:03 PM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2015 » Березень » 21 » Правила роботи з флешками
11:07 AM
Правила роботи з флешками

З кожним роком росте популярність носіїв інформації на основі флеш-пам'яті. Флеш-диски зроблені у вигляді USB-брелків, а без карти пам'яті неможливо уявити ні цифровий фотоапарат, ні КПК, ні мобільний телефон, ні плеєр. Їм немає рівних серед всіх змінних носіїв. Але в світі техніки немає нічого ідеального. За все треба платити. І часто платити доводиться надійністю.

Щоб продовжити термін служби флеш-накопичувача; забезпечити збереження даних слід вжити запобіжних засобів. Звичайні несправності флеш-носіїв: помилки логіки, механічні, електричні і термічні пошкодження, збої котроллера і знос пам'яті.

Помилки логіки: фізично носій справний, але розпізнається як порожній чи неформатований – пошкоджена файлова система. Записані дані залишаються і їх можна відновити за допомогою спеціалізованих евристичних програм. Причина несправності – передчасне витягання пристрою з гнізда або раптове відключення живлення. Щоб уникнути пошкодження, слід акуратно завершувати роботу з флеш-носієм ("безпечне витягання пристрою"). У решті техніки необхідно стежити за рівнем заряду акумулятора і вимикати живлення після завершення запису на карту.

Механічні пошкодження: багато флешок мають неміцний корпус, плату з тонкого текстоліту, слабке кріплення USB-роз'єма, виникають мікротріщини і приводять до порушення електричних контактів. Відновити контакти і замінити деталі можна. Коли ж тріснув чіп пам'яті – дані безповоротно втрачені. Разом з поломкою може відбутися замикання. Слід дбайливо поводитися з пристроями і зберігати їх у футлярах. Важливо не зачіпати флеш-диск, вставлений в USB- порт; класти флешки в задню кишеню брюк.

Електричні і термічні пошкодження: багато моделей не мають захисту від перепадів напруги, що може спричинити вигорання контроллера. Слід враховувати і людський чинник, коли при збірці ПК шлейф USB-порта, що сполучає материнську плату з лицьовою панеллю системного блоку підключений неправильно. Щоб уникнути поломок, необхідно забезпечити компютеру заземлення і стабільне живлення. Флеш-диски в металевих корпусах добре захищені від статичної напруги і перегріву.

Збої контроллера: всі флеш-диски мають контроллер, але в деяких ситуаціях його прошивка може блокуватися і не відповідає на запити ОС (пристрій пізнається як Generic Drive з нульовою ємкістю). Дані з флешки зчитуються з чіпа пам'яті на спеціалізованому стенді і відновлюється прошивка контроллера за допомогою технологічних утиліт.

Знос пам'яті: Флеш-пам'ять витримує обмежене число циклів перезапису. Через тривалий термін експлуатації носій ще пізнається, але читається з помилками. Щоб боротися зі "старінням", застосовується технологія вирівнювання зносу, коли дані записуються на вільні ділянки, які до цього рідко використовувалися. На якийсь час може допомогти низькорівневе форматування. При інтенсивному використанні носія збої можуть початися вже через два роки. Тому потрібно бути морально готовим до того, що стара флешка може відмовити, і до закінчення терміну служби не слід зберігати на ній важливу інформацію. У разі збою, як правило, працівники сервіс-центру допоможуть відновити дані.

Категорія: Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн | Переглядів: 719 | Додав: Olga | Теги: Правила роботи з флешками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/