Четвер, 2024-04-25, 6:39 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2020 » Липень » 19 » Приготуйтеся посміятися: екзаментори діляться перлами ЗНО-2020 (Про найдивнішимі речення, які довелось прочитати педагогам у творах учасник
10:23 AM
Приготуйтеся посміятися: екзаментори діляться перлами ЗНО-2020 (Про найдивнішимі речення, які довелось прочитати педагогам у творах учасник

Фахівці в усій Україні саме завершують перевірку відкритої частини тестів ЗНО з української мови та літератури. Традиційно там багато так званих перлів, які змушують усміхнутися.

“Цьогоріч на ЗНО з української мови і літератури треба було висловити свої думки про те, як можна бути патріотом, живучи поза межами своєї країни, — розповідає Дарія Дмитрієва, вчителька української мови та літератури у київській гімназії “Діалог”. — Цілком передбачувано, що учасники, яким треба було навести приклад з літератури, згадували “Камінний хрест” Василя Стефаника та героя твору — Івана Дідуха, який переживає біль від розлуки з рідною землею.

Чого ми тільки не читали у творах: “Іван Дідух поставив хрест на своєму горбі”, “Сім’я Дідухів кинула домівку і ринула в невідомість”, “Автор емігрував в Канаду своїх героїв, але залишив їх патріотами”. Також були такі думки: “Моя тітка, скільки б не об’їздила, повертається на рідню”, “Де б не була людина, серце завжди б’ється додому”, “Ми не можемо обирати, де з’явитися на світ уперше”, “З гордістю треба говорити, син якої ти породи”, “Крутіться та розвивайте свою країну!”

Максимальний бал, який можна отримати за написання твору, — 20. Педагогиня каже, що цьогоріч перевірила майже 200 робіт, проте максимальні бали в її групі виставили лише двом учасникам.

    Педагогиня каже, що цьогоріч перевірила майже 200 робіт, проте максимальні бали в її групі виставили лише двом учасникам.

“А мені в одному творі трапилось: “Як каже відома українська виразка: “В гостях добре, а вдома краще”, — усміхається Катерина Островська, вчителька української мови та літератури Рівненської гуманітарної гімназії. — А після твору хтось написав: “Гарного вам настрою, дорогі перевіряни!”

Цьогоріч абітурієнти також плутали письменників та їхні твори, або ж писали роздуми, які не були пов’язані із темою твору.

“Деякі перли запам’яталися: “Ось такі думки в мене в голові. Хай вони там і залишаються. А ви сидіть і роздумуйте над ними”, “Тарас Шевченко у вірші “Любіть Україну” писав: “Все на світі можна вибирати, сину...” — ділиться Людмила Демиденко, педагогиня із Балаклії на Харківщині. — А “шедевром” стала ось ця робота з двох речень: “Чорти б вас забрали! Це найгірша тема, яку б я могла отримати”.

Тетяна Тернавська, вчителька з Кіровограда, подає свою добірку цікавих висловлювань учасників ЗНО. “Із робіт цього року: “...треба гордо нести в серці жовто-блакитні очі своєї країни”, “...герой В. Стефаника часто не хотів емігрувати, але все-таки поїхав до кращого життя”,” ...я вважаю себе патріотом, хоча мої серце і душа літають вулицями Мюнхена”, “...людина зі стержнем у грудях”, “...треба скалити зуби і йти вперед, допомагати своїй країні”.

Ще одна екзаменаторка, Наталія Колісніченко, яка є викладачкою української мови та літератури у Лубенському фінансовоекономічному коледжі Полтавської державної аграрної академії, ділиться своєю добіркою: “Ось цьогорічне свіженьке: “Хлопець намагався покращити свою Батьківщину, але трохи згубив розум”, “досягати вищих п’ятисталів”, “країни ЄСНГ”, “Вирушаємо у невідоме з головою...”, “Т. Шевченко писав: “Любіть Україну, як жінку любіть”, “У душі кожного має сидіти патріот, який не допустить, щоб ти забув свою матір”.

Категорія: Інформаційна бібліотека | Переглядів: 270 | Додав: Olga | Теги: ЗНО, жарти, вислови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/