Четвер, 2024-04-25, 7:10 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2014 » Червень » 18 » Психологія бідності
8:51 PM
Психологія бідності

 Як люди тікають від грошей

Що таке психологія бідності? Це такий світогляд, це такий набір поглядів і переконань, який приводить до недоліку грошей і матеріальних благ, посиленого вашими нескінченними дерзаннями.

Вправа: «Так склалося»

Отже, перше. Психологія бідності починається з базової передумови, що ваше фінансове положення залежить насамперед не від вас, а від якихось обставин. Це не ви створили ту кількість грошей, які ви заробляєте, а обставини дозволили вам створити їх рівно стільки. Ви ж вимушені жити на ці гроші. Ви - не причина, ви - слідство. Є купа об'єктивних причин, по яких ви не можете заробити більше грошей. Так склалося. Якщо ви хочете все життя прожити, потребуючи грошей і зіпсувати собі життя темою грошей, ви повинні зняти з себе відповідальність за ваше матеріальне положення і перекласти її на щось інше (когось іншого), наприклад: на важкий час, на інфляцію, на шахраїв в уряді, на економічну політику держави, на ваш вік, на вашу освіту (або її відсутність), на чоловіка (дружину, батьків, начальника), на ціни і так далі. Саме вони відповідають за ваше благополуччя, вам залишається тільки чекати, коли вони звернуть на вас увагу і дадуть вам бажані блага. А якщо вони забудуть це зробити, то вам залишиться тільки страждати. Що ви, швидше за все, з успіхом робите вже зараз.

Вправа: «Грошей мало»

Всесвіт щедрий. У природі всім всього вистачає. Рослинам вистачає дощу, тваринам вистачає їжі. Бідність і дефіцит існує тільки в світі людей, тому що люди про це поклопоталися. Ви повинні прийняти як аксіому, що грошей завжди недостатньо. За визначенням. Їх не може бути багато, їх завжди не вистачає. Цієї віри дотримується абсолютна більшість людей. Зверніть увагу: ну хоч хто-небудь говорить, що грошей досить, багато? Ні. Всі звинувачують гроші в недостатності. Причому ця позиція - «грошей мало» ніяк не пов'язана з їх кількістю. Навіть навпаки, із зростанням кількості грошей росте і ваша незадоволеність. Якщо ви ще не залучилися до цієї армії незадоволених - покваптеся. І ця установка утілиться в реальність. Ви залежатимете від грошей все своє життя. Ви їх ненавидітимете, хоча вам здаватиметься, що ви їх любите. Ви станете їх рабом, а вони будуть вашим господарем. Відчуття потреби поселиться глибоко у вас усередині і ви житимете з ним, скільки б грошей в гаманці у вас не було. Ви ніколи не будете задоволені і спокійні. Ви завжди боятиметеся майбутнього, проганяючи від себе будь-яку можливість насолодитися сьогоденням. Бідність - це добровільно вибраний стан. Причому це не тільки, та і не стільки матеріальний стан, скільки внутрішній. Це не стан вашого гаманця. Це має мало загального з гаманцем, з банківським рахунком, з вашими накопиченнями. Це стан розуму, а розум завжди говоритиме вам, що ви недостатньо багаті, щоб розслабитися, ви недостатньо захищені, щоб спати спокійно. Достаток, багатство - це теж не стан гаманця - це стан душі. Багатий не той, у кого багато грошей, а той, хто на свої гроші уміє жити і радіти життю. Багатий той, у кого доходи і потреби знаходяться в балансі. Отже у вас є всі шанси відчути себе бідним, навіть якщо грошей у вас значно більше, чим у всіх ваших знайомих, разом узятих. Не упускайте цю можливість!

Вправа: «Коли у мене буде»

Створіть собі ілюзію, що коли у вас буде...гривен (доларів чи євро), то ви, нарешті, заспокоїтеся, розслабитеся і відчуєте себе захищеним. Як тільки ви це собі придумали, починайте жити очікуванням цього ніби-то щасливого моменту. Ваше справжнє, «нормальне» життя почнеться тоді, коли у вас буде енна кількість грошей. А зараз - тільки підготовка до цього світлого дня. З тими грошима, які ви зараз заробляєте, - це не життя. Це існування, жалюгідне животіння. Не дивуйтеся, якщо ви раптом виявите, що отримавши (заробивши) заповітну суму, ви чомусь не відчуєте уселенського щастя і зовсім не відчуєте себе захищеним. Виявляється, що це - не так вже і багато. Можна навіть сказати, зовсім не багато. Розслаблятися і радіти простим речам, виявляється, рано. Потрібно знову напружуватися, щоб, як мінімум, не втратити той рівень життя, який є зараз. А втратити його вже страшно. І ось перед вами вже маячить наступний рубіж, який обіцяє просте людське щастя і спокійний сон. Але це колись, попереду, в майбутньому, а зараз залишається тільки піддаватися нерадісним переживанням.

Вправа: «На ці гроші жити не можна!»

Суть вправи полягає в тому, щоб не вважати за гроші те, що ви маєте. Причому від суми це не залежить. У жодному випадку не радійте тим грошам, які ви маєте. Хай вони здаються вам жалюгідними крихтами. Внутрішньо зневажайте свої доходи. Для цього краще використовувати такі фрази: Це не гроші - це сміх, це сором, це крихти, це знущання, на це хіба проживеш? курям на сміх. Люди однаково не можуть прожити на сто доларів і на сто тисяч доларів. Сенс процесу один і той же. Не упускайте випадку поскаржитися на свої низькі доходи в крузі рідних, друзів і колег. Обговорюйте дорожнечу цін. Подумайте, скільки в світі є всього, чого ви не можете собі дозволити. І, швидше за все, ніколи не дозволите. Частіше говоріть самому собі: «Я ніколи не можу собі цього дозволити. Це так жахливо, бути обділеним». Не упускайте можливість потішити себе думками про те, як жахливе і збиткове ваше життя. Адже є люди, у яких є ВСЕ, але це - не ви. Чи варто взагалі так жити? Звичайно, вправи, приведені тут, - це тільки найскромніший перелік способів, якими користуються люди для уникнення грошей. Але і вони настільки ефективні, що допомагають мільйонам людей насолоджуватися бідністю, скромністю, невибагливістю і іншими безгрошовими чеснотами. (Юлія Свіяш <http://www.swoman.ru/>, автор книги «Як легко і швидко зіпсувати життя собі і іншим»)

Психологія бідності: як люди тікають від грошей - 2

Вправа: «Мені це треба?»

Це украй ефективна технологія, яка дозволяє багатьом людям непомітно для себе обмежити свій рівень доходів і не пустити себе до великих грошей. Секрет цього способу полягає в тому, що будь-яка ваша дія, вчинок або рішення вам ВИГІДНА. Все, що ви робите або не робите в цьому житті, вам вигідно. До речі, це стосується не тільки  грошей. Вам вигідні і ті результати, які ви отримуєте від цих дій. І ті стани, в яких ви перебуваєте, вам теж вигідні. Звучить, звичайно, ідіотськи. І абсолютно неправдоподібно. Що, вам вигідно бути бідним? Тому дамо необхідні пояснення. Вигода - це «бонус», свого роду компенсація. І якщо у вас є проблема, то обов'язково є і вигода, її супроводжуюча. Вигода ця не завжди усвідомлена вами, тому її ніби як і немає. Якщо говорити про гроші, то, як це не дивно, бідним бути вигідно. Точніше, вигідно заробляти стільки грошей, скільки ви і заробляєте зараз, а не більше. Ви вибираєте заробляти саме стільки, наприклад, тому що:

Зберігаєте комфортний круг спілкування (Вам добре і приємно працювати у вашому колективі. Ви вже всіх знаєте, ви майже друзі, або вороги - але теж свої, рідні. А на новому місці - хто ж його знає, що буде, які люди?)

Зберігаєте свій спокій (Основне джерело спокою - це звична, передбачена обстановка. І вона цінується деколи набагато дорожче, ніж ви думаєте. Ви спокійні на старому місці роботи, знаєте чого і від кого можна чекати. А якщо міняти щось. Сама ця думка вже позбавляє вас душевної рівноваги. Вам це треба?).

Маєте вільний час (Ви, можливо, і могли б збільшити ваші доходи, та аж надто небажання. Так ви хоч на дивані можете полежати, з друзями посидіти в курилці. Навіщо ущільнювати свій графік? Ви ж не кінь! Вам це треба?)

Не треба діяти, напружуватися (Це велике щастя. Для того, щоб мати те, що ви маєте, вам нічого вже не треба створювати нового. Потрібно всього лише робити звичні речі. Будь-яка ж зміна в житті вимагає дій, яких раніше ви, можливо, не здійснювали, а значить, доведеться ризикувати, витрачати додатково свою енергію, вкладатися або викладатися. Вам це треба?)

Зберігаєте безпеку (Будь-який рух вгору - це певний ризик. Хоч мінімальний, але ризик. У своєму гнізді тепло, а у новій справі може відбутися що завгодно - можна прогоріти, можна помилитися, можна прорахуватися, вас можуть підвести, ви можете бути некомпетентні, загалом, немає особливих гарантій успіху. Вам це треба?)

Отримуєте допомогу від інших (Якщо вам хтось допомагає матеріально, за вас хтось платить - до чого всі ці судоми по заробленю грошей? Тільки дурень або хворий працюватиме, якщо є інший дурень або хворий, який його містить. )

Отримуєте жалість, увагу (Так, хай ви не багаті, але ви завжди можете розраховувати на розуміння інших і увага до вашої тяжкої частки. Мир не без добрих людей, які послухають, поохають, головою похитають і позітхають разом з вами. А будете ви заробляти більше - кому ви скаржитиметеся? Ваші нещастя нікого не цікавитимуть. А вам це треба?)

Маєте комфортний для вас рівень відповідальності (Часто (майже завжди) збільшення доходів супроводиться і зростанням зони відповідальності. Ви повинні відповідати за більшу кількість людей і справ. А вам це треба?)

Не робите помилок (Ви не заблукаєте на тій дорозі, по якій ходите щодня. А там, де йдете вперше, завжди є шанс заблукати. А вам це треба?)

Хороший сім'янин (Ви уявляєте собі осіб ваших домашніх, які залишаться без вас і ваших вів, млинчиків і напрасованих сорочок. Ви уявляєте, що ваша самореалізація і ваші гроші встануть упоперек горла всій сім'ї. А вам воно треба?)

Кращий фахівець в своєму колі (На своєму місці - ви поважаний і цінний співробітник, можливо, навіть, керівник. Ви - місцева зірка. Ваш авторитет вже не підлягає сумніву. Не виключено, що на новому місці вам доведеться всі позиції завойовувати наново. Ваші колишні заслуги залишаться позаду, і нікого не цікавитимуть. А вам воно треба?)

Бачите, як багато всяких вигод можна отримувати, нічого не міняючи і не метушившись в гонитві за грошима. І ви хочете все це кинути ради деякого збільшення ваших доходів? Це зробить тільки божевільний, а вито нормальний.

Отже го геть всякі можливості мати більшу кількість грошей! Ви - нормальна людина!

Вправа «Хай я бідний, зате.

Ця технологія близька до попередньої.

У вас є оправданіє вашого рівня доходів. А оправданіє - це настільки сильна компенсація, що ніякі гроші не йдуть з нею в порівняння. Виправдання - це гра розуму. Це лікарняний лист, який дозволяє вам бути бідним, тому що у вас є інше, щось дуже важливе. І це важливе може зникнути, якщо ви більше зароблятимете. Це внутрішній дозвіл, який ви дали самому собі. Це угода з самим собою, часто неусвідомлене.

Наприклад:
Я бідний, але. Хай я маю не дуже багато, але. Хай я маю те, що я маю, Хай я зірок з неба не хапаю, ЗАТЕ Я: гордий Чесний, нікого не одурюю, не обкрадаю духовний, етичний піклуюся про сім’ю вільний, ні від кого не залежу, нікому не підкоряюся роблю, що хочу. Професіонал своєї справи, чесно тружусьЗаймаюся благородною справою задоволення від роботи отримую__________________________________________(підставте своє)

Ось це саме виправдання для вас дорожче за гроші. У буквальному і переносному сенсі цього слова. Маючи виправдання, ви, по-перше, звільнені від необхідності хоч щось робити. По-друге, воно дає вам відчуття переваги над всіма останніми, хто, на вашу думку, позбавлений цієї цінності. А то, що її на хліб не намажеш - так це не так важливо (так зазвичай роздумують в цьому випадку). У контексті цієї вправи дамо декілька корисних рад.

·          Ніколи не просите підвищення зарплати, навіть якщо ви знаєте, що ваша робота коштує дорожче. Ходите і мовчите. Чекайте, поки начальство само здогадається! Хай ви кипітимете від обурення, хай інші навколо вас вже отримують більше, а ви ходите і чекайте

·          Ніколи не вимагайте тих грошей, виплату яких вам затримують - хай зроблять це самі.

·          Ніколи не вимагайте грошей з боржників - будьте вище за це.

Звичайно, вправи, приведені тут, - це тільки найскромніший перелік способів, якими користуються люди для уникнення грошей. Але і вони настільки ефективні, що допомагають мільйонам людей насолоджуватися бідністю, скромністю, невибагливістю і іншими безгрошевими чеснотами.

Юлія Свія <http://www.swoman.ru/>, автор книги «Як легко і швидко зіпсувати життя собі і іншим».

Як людині бідній багатим стати?

 

 

Як стати багатим (і при цьому бажано здоровим і щасливим), кожен вирішує сам. Або не вирішує, застряючи в бідності, як в болотяній трясовині, і занурюючись в неї все більше і більше. При цьому людина, дивна справа, нічого не робить, щоб стати багатим. «Не жили багато, нічого і починати», - зітхають такі ось. человека. «Все проти нас на цьому світі, як несправедливо!»

Але ж мир справедливий! Якщо ми звернемося до Біблії, що прочитаємо в цій «Книзі книг»? «По Вірі Вашій і відплатиться Вам!» Бідна людина не просто не уявляє, як це - «бути багатим», але і не вірить в те, що він сам може бути. простим доларовим мільйонером.

Ну, і з чого ж почати? З Віри. В те, що Ви теж все можете, що в світі повно багатств, які Ви можете зробити своїми. Треба лише вірити. Але просто вірити, ІМХО, недостатньо. Треба ще і знати, чим відрізняється Віра бідної людини, яка неминуче приводить до бідності, і Віра багатого, так само невблаганно ведуча людини до багатства.

Ну, що? Почнемо.

1. Що впадає в очі перш за все? Людина бідний мріє стати багатим відразу і, бажано, нічого не роблячи. У лотерею виграти, спадок отримати, одружуватися (заміж вийти) «на грошах», в крайньому випадку. А багатий. Цей вирощує багатство, як фермер пшеницю, починаючи з малого, і робить все, щоб «урожай» був більше.

2. Відношення до роботи у бідного і багатого теж абсолютно протилежні. Бідний думає, що для того, щоб стати багатим, потрібно. працювати більше. Ось і гробив здоров'я на двох, три, іноді і більше роботах. Причому продає найдорожче, що у нього є - час свого життя, який вже не повернеш. А багатий? Цей «жучара» завжди прагне працювати трохи менше, а «відітнути» (у грошах, природно) більше! Ідеальний варіант - не працювати взагалі, а гроші щоб приходили самі, причому з кожним днем більше і більше. Скажете, так не буває. Ще як буває! Навіть назва цьому є наукове - резідуальний дохід. Треба тільки знати, як це робиться, і. робити.

3. Бідна людина не любить «морочитися». Навіщо «винаходити велосипед», якщо і так ясно, робити все потрібно так, як прийнято». Чому? «Тому, що всі так роблять!» Так. логіка залізна! А ось багатий робить не те, що звично, або що всі навколо роблять, а то, що грошей приносить більше. І думає, пробує, «крутиться», загалом. Там купив трохи дешевше за «всіх», тут продав трохи дорожче за «всіх», дивишся - на великих об'ємах ці «трохи» в мільйони звернулися. А останні - як торгували на лоточку, так на цьому лоточку і торгують. Зате «як все»!

4. Бідна людина робить те, що «треба» або «що накажуть». А багатий. «що хочеться». Що ви любите робити більше всього на світі? Ось і подумайте, як продати «Це» по дорожче!

5. Бідний відповідальності боїться патологічно. «А що, хай начальник думає! І відповідальність теж на себе бере! А наша справа маленька. Ми подивимося, що буде». Так само і в бізнесі, більшість бояться програти і лише одиниці грають, щоб виграти, і беруть на себе відповідальність. І адже виграють! А останні. зітхають: «Повезло.» Беріть на себе відповідальність! Хай це увійде у Вас до звички!

6. До речі, ще одна межа багатої людини - він не боїться віддавати те, що робити самому невигідно, іншим, в звільнений час заробляючи гроші. Далі на ці гроші «отримуються» ще працівники, які приносять додатковий прибуток. І так до безкінечності. А бідний? «Хочеш зробити роботу добре - роби її сам!»

7. У бідного завжди хтось винен. Послухайте розмови бабульок на лавках або розмовоньки в дешевій пивній. Всі навколо винні, окрім самого цієї людини! Так звідки ж він буде багатим? Багатство приходить до того, хто сильний духом, хто міняє обставини в свою користь, якими б несприятливими вони спочатку не здавалися! Хочеш стати багатим? Немає проблем - ставай саме такою людиною!

8. «Ось коли у мене буде.» - таку відмовку завжди придумує собі бідний. І чекає. Все життя! Сприятливі, ідеальні обставини не наступають ніколи. Що робить багатий? Він починає діяти, використовуючи те, що є, як тільки прийшла ідея запрацювати ще. Чого ждать-то! Час - гроші!

9. Відношення до кредитів у бідного і багатого абсолютно разноє! Для багатого кредит - можливість заробити додаткові гроші. А для бідного? Можливість витратити гроші, ще навіть не запрацьовані!

10. До речі, питання «для чого потрібні гроші?» однозначний тільки для бідного. «Витрачати!» - не замислюючись, відповість бідний. Для людини багатого гроші - універсальний інструмент, кількість маніпуляцій з яким (окрім банальної витрати) дуже велика, практично нескінченно. До речі, багато бідних людей, вигравши великі гроші в лотерею, зазвичай «марнотратять» їх. ну, дуже швидко. Якщо ж такий «подарунок» повалиться на багату людину, він вкладе гроші так, щоб вони приносили постійний дохід протягом всієї подальшому життю. І навіть дітям і внукам.

11. У Вас є Мрія? Якщо немає, треба терміново придумати. Не маючи Мрії, ви тонете у водоверті дрібниць, не бачивши Мети, до якої потрібно рухатися. У Вас вже є Мрія? Тоді треба утілювати її в життя. І негайно! Як? Ну, хоч би відірвати попові від дивана, очі від телевізора і накидати план руху до своєї мрії. Хоч би самий зразковий. А потім дати собі страшну клятву утілити цей план в життя. Смішно? Але, знаєте, діє!

12. Час багатий і бідний теж сприймають по-різному. Бідний шукає, кому б продати свій час, а багатий. Правильно, у кого б купити! Адже час дорожчий за гроші! Це Вам скаже будь-яка багата людина. Вчитеся купувати час за гроші, а не навпаки! Гроші Ви можете заробити завжди, а ось час, витрачений на дурниці, вже ніколи не повернеш!

13. Слово «халява» (у благороднішому варіанті «безкоштовно») діє на бідну людину магічно, адже гроші-то платити не треба. А багатий знає, що платити треба за все і. прораховує, де його «кидають» на цих самих безплатностях. Якщо платить хтось інший, наприклад, рекламодавець, він цією можливістю скористається, а якщо. Так, «безпроцентний» кредит на перевірку зазвичай виявляється набагато дорожче чесно заявлених 25% річних. Чому? Тому що банкірам теж треба жити, а якщо є лохи, які візьмуть кредит під скажені відсотки тільки тому, що у нього назва «Безпроцентний», це треба використовувати! Люди, пам'ятаєте! «Безкоштовний сир тільки в мишоловці!» Розгадали систему, знайшли як обдурити мишоловку, дійте. Не зможете - думайте, де Вас «кидають». Нічого безкоштовного в світі не буває за визначенням!

14. Навіть відношення до добродійності у бідного і багатого різні. Бідний будь-яку копійку тягне до себе в нірку, адже йому завжди не вистачає. Правда, розпоряджатися грошима так, щоб вони прибуток приносили, не уміє. А багатий? Багатий навіть витрати на добродійність використовує. щоб стати багатше! Не тільки грошовий, але і душевно, і духовно зокрема.

15. «Заплатите мені зараз!» Бідна людина завжди боїться, що його обдурять. Так зазвичай і відбувається. Адже бідний не уміє захищати себе. У тому числі і тим, що звик «не морочитися» і «робити як все». Багатий, навпаки. Якщо є можливість отримати з часом додатковий прибуток, така людина відразу грошей не візьме, а звернеться за допомогою в серйознішому випадку. «Ти мені, я тобі» - ще одна формула багатства. «Після нас хоч потоп» - ще одна формула бідності.

16. Труднощі загартовують. Але тільки не бідняка! Ця бідолаха (дивитеся, буква помінялася, а сенс - ні!) при самих незначних труднощах складає лапки і ховається в нірку. А вже щоб свідомо йти назустріч труднощам. «Ні вже, звільніть. Дурнів немає!» І ось знаходиться дурень, виходить назустріч труднощам і. успішно їх долає, тому, що в більшості своїй ці труднощі були придумані. «Повезло.» - зітхає бідний і. знову ховається в нірку.

17. Відношення до інвестицій теж прямо протилежні у бідного і багатого. Вірніше, у бідного навіть, напевно, і дум таких немає - відкладати та інвестувати. З кредитами б розплатитися... А у багатого завжди і подушечка фінансова є про чорний день, і голова постійно думає, куди б гроші вкласти, щоб віддача від них максимальна була.

18. Якщо Ви чванитеся званнями, дипломами і так далі, то найімовірніше, Ви - людина . бідний. Да-да! Парадокс, звичайно! Але якщо Ви думаєте, що гроші до Вас побіжать тільки тому, що 20 років тому Ви закінчили дуже престижний вуз, Ви глибоко помиляєтеся. Подивитеся навколо. Хто заробляє реальні гроші - в рази, десятки і сотні разів більше, ніж Ви? Подивилися? Те-то!

19. Головний принцип багатої людини озвучений ще класиком марксизму-ленінізму. «Вчитися, вчитися і вчитися!» Знаєте, що питає на співбесіді при прийомі на роботу. Сергій Брід, совладелец «Гула», одна з багатющих людей планети? «Розкажіть мені якомога докладніше те, чого я ще не знаю. Даю вам п'ять хвилин». Коли кореспонденти запитали його компаньйона, Гаррі Пейса, чому Брід витрачає свій дорогоцінний час «на таку нісенітницю», Гаррі розлютився: «Ви вважаєте, що дізнаватися нове - це нісенітниця! Ця людина, може, зараз піде звідси назавжди, а його знання так само назавжди залишаться в голові Сергія. Причому, абсолютно безкоштовно!» Вчитеся, вчитеся і. вчитеся. Не тільки оволодівайте знаннями, але і перетворюйте їх на практичні навики, які можна продати. І, до речі, весь час вчитеся продавати по дорожче. Це уміння стане в нагоді завжди!

20. Як і. купувати дешевше. Торгуйтеся! Нічого негожого в цьому не немає, а обмінювати свою гордість на гроші буває дуже і дуже вигідно!

Як бачите, стати багатою людиною зовсім неважко. Треба тільки. змінити мислення з бідного на багате. А ось це зробити зазвичай найважче!

 

 

 

 

Категорія: Психологія | Переглядів: 992 | Додав: Olga | Рейтинг: 1.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/