П`ятниця, 2024-04-26, 8:32 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2015 » Серпень » 18 » 19 серпня свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа
8:59 AM
19 серпня свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

19 серпня відзначається свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

У давнину помітили, що зі Спасу "погода преображається". Тобто погода цього дня вказувала на майбутню осінь: "Який день на другий Спас, така і Покрова (14.10)".

Якщо день був сухим, то й осінь сухою буде, мокрий - мокра осінь, а якщо ясний, слід готуватись до сурової зими.

Варто пам'ятати: щоденна  молитва, а у великі свята тим більш - є найпотужнішою духовною дією в православній вірі. Найбільш очевидна дія від молитви – очищення від негативу і, як наслідок, покращення душевного стану як того, хто молиться, так і оточуючих.

Чому так? Це тому, що наш душевний стан в сильній мірі створюється взаємодією з сутностями духовного світу: позитивними і негативними. Люди, які не моляться, мають меншу взаємодію зі світлими сутностями – янголами і більшу взаємодію з темними – бісами. Молитви, читання Біблії і книг святих отців відлякують нечисту силу.

Ось повчальний приклад дії молитви. Святий Василій Блаженний, Московський Чудотворець, проходячи повз будинки, в яких вели благочестиву бесіду, або читали Святе Письмо, або здійснювали домашню молитву, посміхався, радів, бо бачив, що хороші люди живуть у себе вдома зі своїми ангелами, і іноді кидав каміння в кути таких будинків. На питання, навіщо він це робить, блаженний відповідав: «Я радію святості таких будинків і благочестиво живущих у них, а камінням я відганяю бісів, які не маючи можливості залишатися в будинку, де відбуваються справи богоугодні, виходять з нього і поміщаються поза його на стінах; так от я відганяю їх і від стін ». А коли св. Василь проходив повз будинків, в яких співалися нескромні пісні, влаштовувалися спокусливі гри або люди пиячили, він сумував, бо бачив, що бачив, що в цих будинках люди живуть з бісами, і зі сльозами обнімав кути таких будинків. На питання, навіщо він це робить, св. Василь відповідав: «Неналежне християнам діється в цьому будинку. Святі Ангели Хранителі наші, приставлені до нас Богом для нашого зберігання, не стерпівши таких невластивих християнам звеселянь, не можуть перебувати в тому будинку і сидять на кутах зовні будинку в скорботи і зневірі. Я вітаю Ангелів і прошу їх упросити Господа про порятунок людей, до яких вони приставлені». (Фомін А.В. «Невидимий світ Янголів»).

Молитва перед сном дозволяє уникнути темного впливу в сновидіннях і прокинутись в кращому настрої. Як це не сумно, але через сни душа може відчутно потемніти. Лукавий і там спокушає нас на гріхи. Ми в снах часто робимо таке, що у свідомому стані й близько не здатні робити (гнів, блуд, обман, убивство і таке інше). А молитва ранкова створює захист на день і також покращує душевний стан.

Але молитва є тільки однією складовою комплексу дій по зціленню душі в православ’ї. Найголовніше – відвідування храму, сповідь і причастя (таїнство Євхаристії). Бо тільки в церкві, коли людина щиро покається, можна звільнитись від тягарів наших гріхів, котрі каменюками тягнуть душу вниз.

Та ми настільки грішними стали, що й каятись розучились і тому одного, виключно формального, каяття не достатньо. Неможливо після багатьох років життя в гріхах «одним махом» все виправити. Ми або не до кінця покаємось, або не згадаємо всіх гріхів, або щось свідомо приховаємо через гординю і відчуття незручності.

Навіть, якщо ви просто вистоїте службу в православній церкві, то отримаєте сильний заряд позитиву, який пошириться і на ваших родичів, і на колег, друзів, сусідів… Оточуючі вас люди це відчують: на деякий час покращиться емоційна атмосфера. Але без продовження духовної роботи ефект швидко анулюється.

Також варто розуміти наступне. Часто буває так, що людина, яка після багатьох років пасивності, почала ходити в церкву, відчуває себе в храмі дуже погано. Це пояснюється просто: нечисті духи, котрі в душу глибоко в’їлись, в церкві випалюються і ми це відчуваємо як слабкість, біль, ломоту в тілі, проблеми зі здоров’ям після відвідування храму. Сумно, але й діти через гріхи батьків теж можуть мати подібні симптоми, бо ж дітки менш захищені і на них легше вплинути лукавому… Це треба просто перетерпіти, пройти, якщо хочете душі допомогти і життя покращити.

Категорія: Українська обрядовість | Переглядів: 663 | Додав: Olga | Теги: свято Преображення Господа Бога і С, 19 серпня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/