Середа, 2024-05-08, 4:07 PM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2014 » Липень » 5 » 50 уроків життєвого досвіду
9:43 AM
50 уроків життєвого досвіду

Як не дивно, але в нашому житті, одна з найдорожчих речей - це досвід. Все, до чого прагнемо всі ми: впевненість у собі, мудрість і самостійність, приходить з часом і накопиченим досвідом. І саме заради цього самого досвіду ми змушені пройти через безліч випробувань і життєвих ситуацій. Але навіть у самого досвіду є особливо цінна сторона - це досвід старших людей, ті життєві знання, які до нас можуть навіть не дійти. Вашій увазі представлені 50 мудрих порад від автора зарубіжного блогу, Беррі Дейвенпорта.

  1. Життя - це те, що відбувається з вами зараз. Ми звикли думати і чекати, що все краще і неймовірне трапиться з нами в майбутньому, забуваючи про те, що життя відбувається з нами вже зараз, в сьогоденні. Потрібно навчитися жити тут і зараз, в теперішньому моменті.
  2. Страх - всього лише ілюзія. Більшість наших страхів протягом життя так ніколи і не реалізовуються, а якщо і реалізовуються, то виявляються не такі жахливі, якими ми їх уявляли. Для більшості з нас, сам страх - це найгірше, що може статися. Наша реальність не так страшна, як ми думаємо.
  3. Близькі люди в нашому житті повинні займати перше місце! Вони завжди повинні бути важливіше роботи, хобі, комп'ютерів. Бережіть і цінуйте близьких вам людей, немов вони - все ваше життя. Тому що так воно і є!
  4. Намагайтеся витрачати гроші за своїми можливостями. Не накопичуйте борги, вони того не варті. Живіть вільно, з боргами цього не зробиш.
  5. Пам'ятайте, що наші діти - це не ми, і не наша власність. Ми дані нашим дітям тільки для того, щоб подарувати їм життя, допомагати і піклуватися про них, поки вони не зможуть робити цього самі. Дитина вже народжена унікальною і особливою, не потрібно змінювати її. Все що потрібно дітям - це підтримка, турбота і любов.
  6. Робіть покупки з розумом. Чим більше речей, тим більше вони зберуть пилу. Весь той час і гроші, що ми витрачаємо на речі, коли-небудь погублять нас.
  7. Чи часто ви дозволяєте собі від душі повеселитися? Адже роль веселощів в нашому житті недооцінена. Життя - швидкоплинне. Досить боятися, за те, що подумають про вас інші, коли вам добре! Насолоджуйтесь життям!
  8. Помилки дозволяють нам просуватися до успіху. Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Не варто уникати помилок, краще навчитися брати з них урок.
  9. Дружба - як рослина, вона потребує уваги і турботи. Оберігайте її.
  10. Досвід - завжди в пріоритеті. Якщо перед вами коли-небудь постане вибір купити, скажімо, диван або відправитися в подорож, завжди вибирайте друге. Адже спогади і позитивні емоції за гроші не купиш.
  11. Не дозволяйте собі злитися. Почуття задоволення від злості зникає за кілька хвилин, а наслідки можна не виправити і за все життя! Прислухайтеся до своїх емоцій, і кожен раз, відчуваючи злість, змусьте себе зробити зворотний крок.
  12. Намагайтеся щодня робити що-небудь добре. Крім користі для себе, ви зможете зробити кращим ще чиєсь життя, всього одним добрим жестом. Доброта творить чудеса, практикуйтеся в цьому.
  13. Вік - всього лише цифра. У 20 років нам здається, що немає нічого жахливішого, ніж 50 років! А коли ми розмінюємо 6-й десяток, ми відчуваємо, що нам як і раніше 30 років. Наше ставлення до життя не повинно визначатися віком. Не дозволяйте цифрам диктувати вам умови.
  14. Уразливість здатна лікувати. Те, що ти відкрита і вразлива людина - це тільки плюс. Це говорить про те, що оточуючі можуть ділитися з тобою своїми емоціями і довіряти, а ви, у свою чергу, ділитися своїми.
  15. Залишайтеся самим собою. Не приміряйте на себе чужі образи, щоб справити на когось враження. Це зіграє з вами злий жарт. Тому що, коли люди, все ж розгледять ваше справжнє обличчя, крізь штучний образ, це може різко відштовхнути їх.
  16. Спорт - це ліки на всі випадки життя. Заняття спортом повинні стати невід'ємною частиною вашого життя. Крім користі для фізичного здоров'я, спорт приносить користь нашому емоційному і моральному здоров'ю. Полюбіть спорт!
  17. Образи руйнують нас зсередини. Відпускайте образи, прощайте ваших кривдників - іншого шляху немає.
  18. Пристрасть до чого б то не було - здатна перетворити кожен наш день в подарунок долі. Знайдіть собі будь-яке захоплення, або хоча б, поставте мету, знайти собі улюблене заняття.
  19. Подорожі дозволяють нашій свідомості виходити за межі. Подорожуючи, ви знайомитеся з новими культурами, взаємодієте з новими людьми, розширюєте свій кругозір. Подорожуйте завжди, коли у вас є можливість це робити.
  20. Нам завжди здається, що ми знаємо відповідь на будь-яке питання, але це не так. Треба вміти зізнаватися собі, що ми не завжди виявляємося праві. Пам'ятайте, завжди знайдеться хтось, хто розумніший нас.
  21. Немає нічого постійного. Все проходить, всі речі змінюються. Що б з нами не сталося, час все одно вилікує.
  22. У житті обов'язково повинна бути мета, інакше жити буде просто нудно. Кожен з нас сам визначає своє призначення. Визначте своє призначення, і нехай все ваше життя будується навколо нього.
  23. Ризик - справа благородна. Тільки прийняття обдуманих і ризикованих рішень дозволяє нам в житті зростати. Тільки ризикуючи, ми здатні змінити своє життя.
  24. Сприймайте життя як пригоду, пливіть в її бурхливому потоці, і не бійтеся змін. Всі зміни - завжди на краще. Не чиніть опір змінам, коли вони приходять у ваше життя.
  25. Уникайте негативних думок. Щоб не привернути погане і негативне в своє життя, контролюйте свої думки. Не вірте лякаючим вас думкам, і вони ні коли не стануть реальністю.
  26. Нам часто хочеться, щоб оточуючі нас люди вели себе так, як хочемо цього ми. Але ми ніколи не зможемо контролювати інших. Не прагніть міняти оточуючих. Поважайте індивідуальність і незалежність кожного.
  27. Дбайте про своє тіло, поважайте його. Наше тіло - це єдине, що цілком і повністю належить нам. Любіть його, не прагніть весь час шукати в ньому недоліки. Наше тіло - храм.
  28. Дотики - цілющі. У них є маса позитивних сторін. Дотики можуть приводити в норму серцевий ритм, знімати стрес і покращувати в цілому самопочуття. Діліться таким даром.
  29. Ми можемо впоратися з будь-якою ситуацією. І зовсім неважливо, що відбувається у вас в голові, в реальності, ми здатні впоратися з чим би то не було. Ви все зможете пережити, і подолати.
  30. Частіше дякуйте людям. Так ви робите щасливими не лише інших, а й самих себе. Не забувайте дякувати людям за все, що вони для вас роблять.
  31. Наша інтуїція - це супер-сила! Обов'язково прислухайтеся до неї. Інтуїція дає нам відповіді, на будь-які життєві питання, використовуючи наш власний життєвий досвід і нашу життєву модель. Не заглушуйте її, а краще частіше прислухайтеся до неї.
  32. Любіть і пам'ятайте про самого себе! Не варто це плутати з самозакоханістю, проте і забувати, про те, що ви для самого себе - найважливіша людина, не варто.
  33. Бути чесним із самим собою - означає бути вільним! Не займайтеся самообманом, дозвольте собі бути чесним.
  34. Перфекціонізм робить наше життя нудним. Ідеали - не цікаві. Наша унікальність криється в наших фобіях, пристрастях і недоліках. Це те, що робить нас неповторними. Не забувайте про це.
  35. Щоб у житті була мета - потрібно діяти! Мета не знайдеться сама, її потрібно знайти. Зробіть все можливе, щоб знайти свою мету.
  36. Всі великі перемоги і рішення в житті складаються з маленьких, часом навіть, не помітних кроків. Не нехтуйте дрібницями, вони теж важливі!
  37. Вчіться, вчіться і ще раз вчіться! Ми не знаємо навіть 1% всього, що відбувається у світі. Усе наше життя ми повинні прагнути вчитися новому. Це дозволить нам тримати в тонусі наш мозок.
  38. Старість - неминуча. Не потрібно її боятися. Краще постарайтеся проживати кожен день на повну. Тільки насолоджуючись життям кожен день - ми здатні уповільнити старість.
  39. У шлюбі люди змінюються. Зв'язавши своє життя з людиною, ви з часом поміняєтеся, це неминуче. Не дайте цим змінам застати вас зненацька.
  40. Забудьте про неспокій. В ідеалі нам варто навчитися турбуватися лише тоді, коли це допоможе вирішити ситуацію. Але, на жаль, наша природа така, що це неможливо. Занепокоєння заважає нам тверезо оцінювати ситуацію, відключає наш мозок, роблячи нас не здатними приймати рішення. Тому варто навчитися контролювати своє занепокоєння, а краще і зовсім від нього позбавитися.
  41. Не варто недооцінювати емоційні і душевні рани. Не варто робити вигляд, що їх немає, однак і не можна дозволяти травмам минулого заважати нам будувати сьогодення. Не соромтеся попросити підтримки у близьких людей, або у професіоналів. Зцілюйте свої душевні рани.
  42. Простота дає нам простір для радості. Наше життя занадто сповнене різних труднощів, плутанини і зобов'язань, які ускладнюють її ще більше. Пам'ятайте, простіше - краще. Будьте вільні.
  43. Звикайте розраховувати тільки на себе. Виконуйте будь-яку роботу на відмінно. У нинішньому житті потрібно дуже багато і старанно працювати, щоб чогось добитися. Звичайно, є й рідкісні винятки, але не варто на них розраховувати.
  44. Не буває пізно! Щоб домагатися поставлених цілей - ніколи не пізно. Вік ніколи не був перешкодою для тих, хто йде до своїх цілей.
  45. Дійте! Займайтеся хоч чим-небудь. Будь-які дії - кращі ліки від туги, тривог і турбот. Іноді корисно перестати думати, і починати просто діяти!
  46. Займайтеся тим, що вам подобається. Не варто чекати, поки життя кине вам кістку, можливо, вам не сподобається її смак!
  47. Перестаньте звертати увагу на думки і забобони суспільства. Ви ніколи не зможете подобатися. Ви будете неймовірно здивовані, скільки цікавих можливостей дає нам життя, коли перестанете їх відкидати!
  48. Слово - не горобець, вилетить - не спіймаєш! Ніколи не намагайтеся використовувати слова, щоб зробити людині боляче. Якщо ви це допустите, назад уже дороги не буде!
  49. Цінуйте кожен свій день! Коли вам буде 90 років скільки залишиться у вас таких днів? Проживайте кожен свій день неповторно.
  50. Любов - це сила, яка дозволяє ще жити всьому людству! Це те, завдяки чому, ми існуємо. Те, заради чого живе кожна жива істота. Діліться своєю любов'ю, висловлюйте її. Робіть цей світ прекраснішим!

детальніше на: http://mir-idei.com.ua/sucess-ideas/success-secrets/50_urokov_umudrennogo_zhiznyu_cheloveka/

 

Категорія: Скарбничка мудрості | Переглядів: 821 | Додав: Olga | Теги: досвід, корисні поради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/