П`ятниця, 2024-04-26, 3:06 PM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2012 » Червень » 6 » Експрес-розрядка
10:20 PM
Експрес-розрядка

1.       Як тільки нерви починають здавати, неспішно в думках проведіть інвентаризацію всього, що бачите: ручка із золотим пером, дарована колегами на день народження, фікус в червоному горщику з трьома сухими вітками і так далі зосередившись на кожному окремому предметі, ви відвернетеся від внутрішньої стресової напруги і спрямуєте увагу на раціональне сприйняття обстановки.

2.            Коли гориш на роботі. Громовідвід. Теж з польотом. Правда, уявним. Отже, зручніше розташовуємося в кріслі, дивимося у вікно на небо: кучеряві хмари, сонячні відблиски, безкрайня сиза гладінь... Всі м'язи розслабляються і здається, що тіло парить в небесах, немов... хмаринка. Тільки дуже важка. Дивно, але в голову приходить думка лише про дивовижну схожість хмар з трьома порціями збитих сливок, з'їдених сорок хвилин тому. Тяжкість земних проблем забувається — ніби всі ці звіти, плани і графіки були вчора... Втім, не дивно: півгодинний "політ уві сні і наяву" дорівнює шести годинникам нічного сну.

3.             Коли підводить пам'ять. Громовідвід. Спершу пригадаємо... ну хоч би бога торгівлі у стародавніх греків з кросворду, купленого, здається, ще неділю тому по дорозі на роботу. Кросворди, між іншим, допомагають заспокоїтися і продовжують життя. Німецькі учені виявили, що фанати сканвордів і квачів живуть довше за середньостатистичних громадян і стійкіші до стресів. Адже розгадуючи слова, ми ніби відключаємося від зовнішнього світу. Скрупульозно підраховуємо букви, неквапом думаємо над варіантом, радіємо правильній відповіді. І забуваємо про залишені ключі, показники чистого прибутку...

4.      Коли плетуть інтриги і розпускають плітки. Громовідвід. Регочемо прямо на робочому місці! Адже буквально під рукою — розважальні інтернет-сайти і портали. Психіатри говорять, що сміх діє як перевернутий бінокль: дані предмети віддаляються і зменшуються. Так і неприємності. Десять хвилин читання сторіночки з анекдотами або гумористичними розповідями компенсують усі зіпсовані останньою пліткою нерви. Правда, відірватися від "лікувального курсу" і стриматися від розкотистого сміху дуже важко, особливо після таких "новин".

5.            Коли критикують. Несправедливо. Громовідвід. На роботі зазвичай ми можемо тільки виговоритися. І лише... письмово. Ні, мова не про кляузи або скарги. Напишемо лист собі: так, мовляв, і так, мене незаслужено образив цей... (набір метафор і епітетів на розсуд автора) за те, що нібито я... (претензії "ворога" ретельно цитуємо), але я не... (список контраргументів залежить від нашої ж уяви). Ось, пару випустили. Заразом чітко з'ясували, в чому "ворог" був прав, а що — безпідставне домагання.

6.             Коли починається гонка по вертикалі. Громовідвід. Краще узяти спиці або гачок. Без жодного кримінально-карного підтексту і з добрим наміром "погасити" вибухонебезпечний настрій. Річ у тім, що нервові закінчення на пальцях пов'язані з ділянкою мозку, що регулюють нашу психіку. Простіше кажучи, вив'язуючи "кіски", ми масажуємо активні точки рук і тим самим прибираємо нервовість. Єдине "але": у більшості з нас рукоділля не передбачене службовими обов'язками... Значить, замінюємо спиці звичайним волоським горіхом. Поволі, круговими рухами качаємо його між долонь, злегка натискаючи в районі мізинця. П'ять хвилин такої зарядки — і вже ніхто нікуди не поспішає.

7.       Часті нервові струси на роботі набагато небезпечніше для серця, чим зайві 18 кілограмів. якщо половина проведеного на робочому місці часу викликає в людині стресовий стан, то ризик померти від інсульту збільшується на 50%, вірогідність перенести інфаркт - на 25%.

8.             Експрес-розрядка. Візьміть калькулятор або папір з олівцем і підрахуйте, скільки днів живете на світі, скільки годин за все життя спите, скільки грошей заробили за все життя і скільки в місяць повинні відкладати, щоб через рік поїхати на Мальдіви або складіть список десяти речей, про які ви мрієте. така математика дозволить вам перемкнути увагу і не вибухнути гнівом. Або ж - зробіть самомасаж. Для жінок це один з найефектніших способів розслаблення і зменшення стресу. Адже ми дуже чутливі до дотиків. тому поволі і ретельно помасажуймо скроні, лоб, шию. а якщо колега розімне так звану комірну зону - всі проблеми спадуть як гора з плечей.

Категорія: Психологія | Переглядів: 844 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/