П`ятниця, 2024-04-26, 2:17 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2016 » Жовтень » 30 » Як розумні люди поводяться з людьми, які їм не подобаються
6:00 PM
Як розумні люди поводяться з людьми, які їм не подобаються

В ідеальному світі люди, з якими нам довелось би спілкуватися, хороші, добрі, уважні, розумні, щедрі. Їм подобаються наші жарти, а нам - їх. Ми б жили в прекрасному середовищі, де ніхто ніколи не буває засмучений, ніхто не лається і не обмовляє інших.

Але, як Ви вже помітили, ми живемо в недосконалому світі. Деякі люди зводять нас з розуму, а самі ми здатні довести до сказу інших. Нам не подобаються ті, хто буває неуважний до інших, різкий, любить розпускати чутки, лізе в наші справи або просто не розуміє наших жартів, але чекає, що ми будемо сміятися над його жартами.

Напевно, ви задавалися питанням, чи можна бути об'єктивним по відношенню до тих, хто вас постійно дратує і з ким ви ні за що не хотіли б разом пообідати, і як навчитися бути доброзичливим по відношенню до кожної людини, з якою ви зустрічаєтеся. Навіть в ідеальному світі створити команду, що складається суцільно з людей, яких ви хотіли б запросити до себе на вечірку, нереально. Тому, розумні люди часто спілкуються з людьми, яких вони не люблять. Вони просто змушені це робити. І ось як вони це роблять.

  1. Визнають, що не можуть подобатися всім. Іноді ми потрапляємо в пастку, думаючи, що ми - хороші, подобаємося всім, з ким ми зустрічаємося, навіть коли цього не відбувається. Але ми неминуче будемо стикатися з важкими людьми, які виступають проти того, що ми думаємо. Розумні люди знають про це. Слід визнатиь, що конфлікти або розбіжності є результатом відмінностей в системі цінностей. Людина, яка вам не подобається, в принципі, непогана людина. Причина вашого неприйняття в тому, що у вас різні цінності, і ця різниця створює напруженість. Після того, як визнаємо, що не всім подобаємось і не всі подобаються нам, через відмінності в системі цінностей, зможемо виключити емоції при оцінці ситуації. Це допоможе прийти до згоди.
  2. Терплять (а не ігнорують або звільняють) тих, кого вони не люблять. Можна змиритися з чиєюсь постійною критикою, зціпити зуби у відповідь на паршиві жарти, або не звертати уваги на чиєсь нав'язливе сусідство, але немає гіршої речі, ніж постійно придушувати своє роздратування. З точки зору результативності, надмірне прагнення завоювати симпатії людей є більшою проблемою, ніж відсутність у них цієї симпатії. Нам потрібні люди, які мають різні точки зору і не бояться сперечатися. Вони є свого роду людьми, які не дають робити дурні речі. Це не просто, але їх треба терпіти. Часто це ті, хто кидає виклик або провокує нас, але вони спонукають нас до нового розуміння і допомагають просувати групу до успіху. Пам'ятайте, що ви теж не досконалі, але, тим не менше, люди вас терплять.
  3. Ввічливі по відношенню до тих, кого вони не люблять. Незалежно від ваших почуттів по відношенню до когось, людина буде орієнтуватися на вашу поведінку і ставлення до неї, і, швидше за все, буде ставитися до вас так само. Якщо ви будете з нею грубі, відкине всі пристойності і нагрубить вам у відповідь. Пам'ятайте, якщо ви будете чемні, люди будуть терпимі до вас. Уміння володіти своїм обличчям має велике значення. Ви повинні бути в змозі показати, що вважаєте людину професіоналом і добре до неї ставитеся. Це допоможе вам не опуститися до їх рівня або бути втягнутим в те, що вони роблять.
  4. Стримують свої очікування. Люди нерідко мають нереалістичні очікування щодо інших. Ми можемо очікувати, що в певній ситуації інші будуть діяти точно так само, як діяли б ми, або скажуть те, що ми могли б сказати, тобто хочемо зараз почути. Тим не менш, це не реально. У людей є вроджені індивідуальні риси характеру, які багато в чому визначають їх реакцію. Очікувати від інших тих же дій, які зробили б ви - значить підготувати себе до розчарування і розладу. Якщо людина щоразу викликає у вас одні й ті ж почуття - налаштуйте відповідно ваші очікування. Таким чином, ви будете психологічно готові, і їх поведінка не застане вас зненацька. Розумні люди роблять це весь час. Їх ніколи не дивує поведінка малосимпатичних людей.
  5. Аналізують НЕ опонента, а себе. Незалежно від того, що ви відчуваєте, люди не можуть влізти в вашу шкуру. Важливо, щоб ви вміли керувати своїми почуттями, коли маєте справу з кимось, хто вас дратує. Замість того, щоб думати про те, що ця людина вас дратує, зосередьтеся на тому, чому ви так на це реагуєте. Часто нам не подобається в інших те, що нам не подобається в нас самих. Крім того, вони не створюють кнопку, вони лише натискають на неї. Точно визначте спускові механізми, які могли б вплинути на ваші почуття. Тоді ви можете бути в змозі передбачити вашу реакцію, пом'якшити її або навіть змінити. Пам'ятайте: легше змінити своє сприйняття, ставлення та поведінку, ніж змусити кого-небудь стати іншою людиною.
  6. Беруть паузу і роблять глибокий вдих. Існують деякі речі, які дратують вас постійно. Може бути, це колега, який регулярно зриває терміни, або хлопець, який видає дурні жарти. Розберіться в тому, що вас дратує і хто тисне на ваші кнопки. Таким чином, ви зможете підготуватися до цього. Якщо ви зможете взяти паузу і взяти контроль над бурхливим адреналіном, а потім звернутися до інтелектуальної частини вашого мозку, ви зможете краще провести переговори і обгрунтувати свої судження. Глибокий вдих і один великий крок назад можуть допомогти вам заспокоїтися і захистять вас від надмірного збудження, тим самим дозволяючи приступити до справи з більш ясним розумом і відкритим серцем.
  7. Озвучують свої потреби. Якщо деякі люди постійно вас зачіпають, спокійно дайте їм зрозуміти, що їх манера поведінки і стиль спілкування є для вас проблемою. Уникайте обвинувальних фраз, спробуйте замість них використовувати формулу: «Коли ви ..., то я відчуваю ...». Наприклад: «Коли ви перебиває мене під час наради, то я відчуваю, що ви не цінуєте мою роботу». Потім візьміть паузу і дочекайтеся відповіді. Можливо, ви виявите, що інша людина не зрозуміла, що ваш виступ ще не закінчено або ваш колега був такий схвильований своєю ідеєю, що виплеснув її в пориві збудження.
  8. Тримають дистанцію. Якщо всі інші прийоми не допомагають, розумні люди створюють дистанцію між собою і тим, що їм не подобається. Вибачтеся за себе і йдіть власним шляхом. Якщо це відбувається на роботі, перейдіть в іншу кімнату або сядьте на іншому кінці столу переговорів. Перебуваючи на віддалі і маючи перспективу, ви можете бути в змозі повернутися до обговорення і взаємодіяти з тими людьми, які вам подобаються і не турбуватися з приводу тих, хто не подобається. Звичайно, все було б простіше, якби ми могли розпрощатися з людьми, які нам не подобаються. На жаль, всі ми знаємо, що в житті так не буває.

econet.ru (Автор: Дмитро Оськін)

Категорія: Скарбничка мудрості | Переглядів: 549 | Додав: Olga | Теги: як поводяться розумнІ люди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/