Четвер, 2024-04-25, 6:33 PM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2016 » Жовтень » 30 » КОНСПЕКТ уроку за темою: Способи підключення до Інтернет. Провайдери послуг Інтернет. Програмне забезпечення для доступу в Інтернет
11:19 AM
КОНСПЕКТ уроку за темою: Способи підключення до Інтернет. Провайдери послуг Інтернет. Програмне забезпечення для доступу в Інтернет

План

  1. Способи підключення до INTERNET
  2. Провайдери.
  3. Програмне забезпечення для доступу в ІNTERNET.
  1. Способи підключення до INTERNET

Назва технології

Спосіб підключення

Швидкість прийому та передачі даних

Dial-Up

комп'ютер підключається до сервера провайдера, використовуючи телефон -комутований доступ за аналогової телефонної мережі

до 56Кбіт/с

DSL (Digital Subscriber Line)

сімейство цифрових абонентських ліній, призначених для організації доступу з аналогової телефонної мережі, використовуючи кабельний модем. Ця технологія (ADSL, VDSL, HDSL, ISDL, SDSL, SHDSL, RADSL під загальною назвою xDSL) Основною перевагою є можливість значно збільшити швидкість передачі даних по телефонних дротах без модернізації абонентської телефонної лінії. Користувач отримує доступ в мережу Інтернет із збереженням звичайної роботи телефонного зв'язку;

забезпечує високошвидкісне з'єднання до 50Мбіт/с (фактична швидкість до 2Мбіт/с).

ISDN -

комутований доступ цифровою телефонною мережею. Особливість використання ISDN - це висока швидкість передачі інформації, порівняно з Dial-Up доступу.

64Кбіт/с при використанні одного і 128 Кбіт/с, при використанні двох каналів зв'язку

Доступ в Інтернет по виділених лініях (аналогових і цифрових)

це такий спосіб підключення до Інтернет, коли комп'ютер користувача з'єднаний з сервером провайдера за допомогою кабелю (крученої пари) і це з'єднання є постійним, тобто некомутованими, і в цьому головна відмінність від звичайного телефонного зв'язку.

до 100Мбіт/c.

Доступ в Інтернет по локальній мережі (Fast Ethernet).

Підключення здійснюється за допомогою мережевої карти (10/100Мбіт/с) Для підключення комп'ютера до Інтернет в квартиру підводиться окремий кабель (вита пара), при цьому телефонна лінія завжди вільна.

до 1Гбіт/с на магістральних ділянках; 100Мбіт/с для кінцевого користувача.

Супутниковий доступ в Інтернет або супутниковий Інтернет (DirecPC, Europe Online).

Супутниковий доступ в Інтернет буває двох видів - асиметричний і симетричний: обмін даними комп'ютера користувача з супутником двосторонній; запити від користувача передаються на сервер супутникового оператора через будь-яке доступне наземне підключення, а сервер передає дані користувачеві з супутника.

до 52,5Мбіт/с (реальна середня швидкість до 3Мбіт/с)

Доступ в Інтернет з використанням каналів кабельної телевізійної мережі

Кабельний Інтернет (“coax at a home”). Відомі дві архітектури передачі даних: симетрична і асиметрична архітектури. Крім того, існує два способи підключення: а) кабельний модем встановлюється окремо в кожній квартирі користувачів; б) кабельний модем встановлюється в будинку, де живе відразу кілька користувачів послуг Інтернету. Для підключення користувачів до загального кабельного модему використовується локальна мережа і встановлюється загальне на всіх обладнання Ethernet.

від 2 до 56Мб/сек.

Бездротові технології:

WiFi - (Wireless Fidelity - точна передача даних без проводів)

Технологія широкосмугового доступу до мережі Інтернет. Радіус їх дії не перевищує 50-70 метрів. Бездротові точки доступу застосовуються в межах квартири або в громадських місцях великих міст. Маючи ноутбук або кишеньковий персональний комп'ютер з контролером Wi-Fi, відвідувачі кафе або ресторану (в зоні покриття мережі Wi-Fi) можуть швидко з'єднатися з Інтернетом

для кінцевого абонента може досягати 54Мбіт/с.

WiMax - (Worldwide Interoperability for Microwave Access)

аналогічно WiFi - технологія широкосмугового доступу до Інтернет. WiMAX працює на відбитому сигналі, поза прямої видимості базової станції. Експерти вважають, що мобільні мережі WiMAX відкривають набагато більш цікаві перспективи для користувачів, ніж фіксований WiMAX, призначений для корпоративних замовників. Інформацію можна передавати на відстані до 50 км На даний час WiMAX частково задовольняє умовам мереж 4G, заснованих на пакетних протоколах передачі даних. До сімейства 4G відносять технології, які дозволяють передавати дані в стільникових мережах зі швидкістю понад 100Мбіт/сек. і підвищеною якістю голосового зв'язку. Для передачі голосу в 4G передбачена технологія VoIP.

до 70Мбіт/с.

RadioEthernet - RadioEthernet

технологія широкосмугового доступу до Інтернет, яка ділиться між усіма активними користувачами. Для роботи RadioEthernet-каналу необхідна пряма видимість між антенами абонентських точок. Радіус дії до 30 км.

від 1 до 11Мбіт/с

MMDS - (Multichannel Multipoint Distribution System).

Ці системи здатні обслуговувати територію в радіусі 50-60 км, при цьому пряма видимість передавача оператора є не обов'язковою.

гарантована 500Кбіт/с-1Мбіт/с, але можна забезпечити до 56Мбіт/с на один канал.

LMDS - (Local Multipoint Distribution System)

це стандарт стільникових мереж бездротової передачі інформації для фіксованих абонентів. Система будується за стільниковим принципом, одна базова станція дозволяє охопити район радіусом в декілька кілометрів (до 10 км) і підключити кілька тисяч абонентів. Самі БС об'єднуються один з одним високошвидкісними наземними каналами зв'язку або радіоканалами (RadioEthernet).

до 45Мбіт/c.

Мобільний GPRS – Інтернет

для користування цією послугою необхідно мати телефон з вбудованим GPRS-модемом і комп'ютер. При використанні технології GPRS тарифікується не час з'єднання з Інтернетом, а сумарний обсяг переданої та отриманої інформації. Можна переглядати HTML-сторінки, скачувати файли, працювати з електронною поштою… Технологія GPRS - це удосконалення базової мережі GSM або протокол пакетної комутації для мереж стандарту GSM.

до 114Кбіт/с.

EDGE

продовження розвитку мереж GSM/GPRS. Технологія EDGE (покращений GPRS або EGPRS) забезпечує більш високу швидкість передачі даних в порівнянні з GPRS EDGE (2,5 G) - це перший крок на шляху до 3G-технології.

до 200 Кбіт/сек

Мобільний CDMA – Internet

це стаціонарний та мобільний зв'язок, а також швидкісний мобільний інтернет. Для користування послугою за цією технологією необхідно мати телефон з вбудованим CDMA-модемом або CDMAмодем і комп'ютер. В даний час технологія CDMA надає послуги мобільного зв'язку третього покоління. Технології мобільного зв'язку 3G (third generation - третє покоління) - набір послуг, який забезпечує як високошвидкісний мобільний доступ до мережі Інтернет, так і організовує відеотелефонний зв'язок і мобільне телебачення. Мобільний зв'язок третього покоління будується на основі пакетної передачі даних. Мережі третього покоління 3G працюють в діапазоні близько 2 ГГц, передаючи дані зі швидкістю до 14 Мбіт/с.

до 153 Кбіт/с або до 2400 Кбит/з - за технологією EV-DO Revision 0.

Технологія Home PNA

застосовується в основному для організації домашньої мережі за допомогою мережевих адаптерів. Підключення до глобальної мережі можна здійснити з допомогою роутера через мережі загального доступу. Крім того, технологія HPNA призначена для організації колективного доступу в Інтернет (наприклад, для підключення житлового будинку або під'їзду будинку до Інтернет по існуючій телефонній проводці). Телефонну лінію при цьому можна використовувати для ведення переговорів.

 

Технологія PLС (Power Line Communication)

дозволяє передавати дані по високовольтних лініях електропередач, без додаткових ліній зв'язку. Комп'ютер підключається до електричної мережі і виходить в Інтернет через одну і ту ж розетку. Для підключення до домашньої мережі не потрібно жодних додаткових кабелів. До домашньої мережі можна підключити різне обладнання: комп'ютери, телефони, охоронну сигналізацію, холодильники і т.д.

 

2 Провайдери

Ланками зв'язку між клієнтами та Інтернетом є організації або приватні особи, так звані ISP (Internet Service Provider - постачальник послуг Інтернету), або, простіше, провайдери. Сервер провайдера має кілька модемних входів, до яких можуть приєднуватися користувачі для доступу до Інтернету. Провайдер, як правило, забезпечує користувачам такі послуги Інтернету:

  • доступ до інформаційних ресурсів Інтернету;
  • надання адреси електронної пошти;
  • виділення необхідного простору на своєму вузлі для Web-сторінок абонента.

Можливі також додаткові послуги, наприклад, реєстрація індивідуального домену користувача, надання лінії зв'язку тощо. Нині завдяки постійному розвитку Інтернету користувач може обрати провайдера з потрібним спектром послуг.

Пересічний користувач звичайно з'єднується з провайдером по телефону. Комп'ютер користувача через модем підключається до телефонної лінії, тому при укладенні договору з провайдером або купівлі Інтернет-картки вам мають повідомити номер телефону провайдера, за яким дзвонитиме ваш модем.

Провайдер також повідомить ім'я поштового серверу для обробки електронної пошти. Багато провайдерів надають безкоштовні гостьові підключення для одержання інформації про свої послуги і поповнення суми на рахунку користувача. Для цього провайдер повідомляє URL свого сервера, ім'я (login) і пароль (password) для гостьового підключення. Фактично цих даних достатньо для того, щоб після оплати послуг провайдера і створення з'єднання ви могли почати повноцінну роботу в Інтернеті. Отже, треба вирішити, яким типом підключення до Internet користуватись і якого провайдера вибрати. Існує багато комбінацій способів доступу і вибору провайдера. Щоб вибрати одну з них, необхідно сформулювати свої вимоги до Internet. Це:

  • час і частота звертання;
  • швидкість;
  • скільки пристроїв (терміналів) буде підключено;
  • які послуги Internet, якого рівня та в якій кількості використовуватимуться;
  • яким чином використовуватиметься Internet (локально з офісу, регіонально за географічно розподіленими підрозділами компанії, динамічно по всій країні та за її межами);
  • які співробітники компанії користуватимуться Internet;
  • який рівень безпеки захисту інформації потрібний;
  • чи передбачається в майбутньому користуватись іншими послугами Internet.
  1. Програмне забезпечення для доступу в ІNTERNET

До корисних інструментів роботи відносяться:

  • програми для створення Web-сторінок: При допомозі хорошого редактора Web-сторінок можна бачити та редагувати як вихідний текст, так і той, який буде відображатися у вікні браузеру. Подібні редактори повинні мати можливість генерації посилань на інші сторінки. Крім цих головних функцій, редактори Web-сторінок мають додаткові корисні можливості: можуть конвертувати графічні файли з нестандартних для браузеру форматів, наприклад TIFF і BMP, в стандартні (GIF, JPEG); виконують перевірку помилок, наприклад перевіряють наявність сторінок, на які є посилання на сторінці, яка редагується.

Комерційні інструменти редагування Web-сторінок, на які варто звернути увагу:

FrontPage (Microsoft Corp.) – повнофункціональна програма для створення Web-вузлів, яка включає в себе безліч можливостей для редагування графічних додатків. Програма використовує “майстрів” як для виконання звичайних завдань (наприклад, створення та тестування зв’язків), так і для виконання більш складної роботи (наприклад, створення дискусійних груп та інтерактивних форм). FrontPage входить до складу Windows 98.

NetObject Fusion (NetObject, Inc.) виглядає як традиційна настільна видавнича система, включає в себе інструменти для розробки глобальних визначень, які будуть використовуватися всіма сторінками сервера.

SuiteSpot Server (Netscape Communications) – це пакет інструментів для Internet, з допомогою якого Ви можете керувати файлами Internet, створювати Web-сторінки, розробляти приложення та підключатися до мережевих баз даних.

Visual InterDev (Microsoft Corp.) працює як і будь-яка інша програма зі складу Office 97. Вона є дуже зручною для створення сторінок, що активно використовують елементи управління Microsoft ActiveX, які є вмонтованими додатками, призначеними для виконання таких завдань, як доступ до баз даних на сервері і відображення результатів запитів в форматі HTML.

Web Factory Pro Image (Thunder & Lightning Co.) має в своєму складі розділене вікно для одночасного відображення вихідного тексту та Web-сторінки, програму управління сервером, яка перевіряє коректність посилань, а також графічний редактор і конвертори. З цією програмою може працювати навіть початківець, оскільки вона включає в себе кілька шаблонів, призначених для створення готових Web-серверів.

  • програма для управління документами і машина пошуку, призначена для пошуку інформації, яка міститься на Web-сторінках;
  • транслятор для обміну даними між існуючою мережевою базою даних і Web-додатками.

Якщо Ви збираєтеся розробляти свої додатки для Internet, то Вам знадобляться мови для розробки додатків, наприклад Java. На даний час ця мова програмування є найпотужнішим засобом для створення мережевих додатків. Крім того, вона включає безліч вбудованих засобів або бібліотек, орієнтованих на мережеву обробку. Важливим є також те, що створені на ній додатки є повністю платформонезалежні, тобто працюють у всіх ОС.

  • Web-сторінки створюються з допомогою мови гіпертекстової розмітки (мовою форматування гіпертексту (Hyper Text Markup Language –HTML). В HTML використовуються команди, що носять назву тегів (tag), які вбудовуються в текст Web-сторінки і повідомляють браузеру як потрібно відображати інформацію, що міститься на сторінці. Зміст сторінки може включати текст, графіку, звук, відео, анімацію та різні інтерактивні форми, такі як, наприклад, поля, в які користувач може вводити інформацію. Подібна комбінація тегів та корисної інформації називається вихідним текстом Web-сторінки.

ПЕРЕВІРКА ПЕРВИННИХ ЗНАНЬ

  1. Які є способи підключення до мережі Інтернет?
  2. Які способи підключення відносяться до бездротових?
  3. Яким би способом захотіли би ви підключитися?
  4. Хто такі провайдери?
  5. На що звертають увагу при виборі провайдера?
  6. Які програми призначені для роботи з ресурсами Інтернет?
Категорія: Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн | Переглядів: 1235 | Додав: Olga | Теги: провайдери послуг Інтернет, способи підключення до Інтернет, програмне забезпечення для доступу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/