П`ятниця, 2024-04-26, 7:07 PM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2016 » Березень » 27 » Найдивніші релігії світу
8:50 AM
Найдивніші релігії світу

«Даосизм». Колись даосизм був головною релігією Китайської Імперії, а сьогодні число його прихильників зменшилася і продовжує падати. Вважається, що даосизм був заснований в 4 столітті до н.е. філософом Лао-цзи, існування якого до цих пір не підтверджено достовірно. Багатозначний термін «дао» означає «шлях», «дорогу» і «принцип». Даосісти прагнуть жити в гармонії з космічними силами і не противитися тому, що відбувається. Найвищою чеснотою вважається недіяння - у-вей. Людина, яка зрозуміла у-вей, домагається просвітлення і знаходить безсмертя.

«Кандомбле». Ця релігія зародилася і розвивалася серед чорношкірих рабів, яких звозили для продажу в міста Сальвадор і Кашуейра в період з 1549 по 1888 роки. Сьогодні число практикуючих становить 2 млн і охоплює багато країн Південної Америки. Головним релігійним обрядом вважаються танці під гучну музику з впаданням в транс, щоб поспілкуватися з вищим божеством.

«Джедаїзм». Те, що багато хто визнав жартом під час перепису населення, насправді правда. Джедаїзм - це політична течія, в основі якого лежить фантастична кіноепопея Джорджа Лукаса «Зоряні війни». Послідовники вірять, що в глибині душі людині відомо, що таке зло і що таке добро, і що діяти потрібно, виходячи з цього глибокого знання, а не покладаючись на чужій авторитет. Також вважається, що в кожному присутній світлий і темний початок, які постійно борються між собою.

«Фалуньгун». Ця течія була заснована Лі Хунчжи в 1992 році. Центральне місце в релігії займають медитація і вправи цигун. У вчення включені елементи буддизму і даосизму. Прихильники Фалуньгун прагнуть до ідеального фізичного здоров'я і набуття духовного просвітлення. Китайський уряд спочатку підтримував цю течію, але в 1997 році його звинуватили в негативному впливі на громадськість. Зараз фалуньгун офіційно заборонена в КНР, а її прихильники переслідуються.

«Раеліти». Раеліти вірять, що життя на нашу планету привнесли в рамках наукового експерименту представники позаземних цивілізацій, які названі Елохім. Найбільш значущі персони в історії людства, серед яких Будда і Христос, удостоюються зустрічі з Елохімом і виступають в якості його пророків. Релігія заснована в 1974 році колишнім французьким автогонщиком і спортивним журналістом Клодом Ворійон, який заявив про контакт з прибульцями і отриманні від них одкровення. Рух почався зі 174 послідовників у Франції і зараз налічує 55 000 віруючих по всьому світу.

«Бахаї». Релігія багаї була заснована в 19 столітті в Персії. Вона підкреслює духовну єдність всього людства. Це монотеїстична віра, що визнає існування єдиного Бога. В основі лежить концепція трьох єдностей: єдність Бога, єдність релігії і єдність людства. На сьогоднішній день представники релігії багаї зареєстровані в більш ніж 200 країнах.

«Сатанізм Лавея» Всупереч поширеній думці, не всі сатаністи поклоняються сатані або іншим злим духам. Сатанізм Ла-Вея, названий по імені свого засновника Антона Ла-Вея, носить гостро-індивідуалістичний характер гедонізму і закликає до прославляння його. Ця суто матеріалістична релігія заперечує існування Бога і інших духовних істот. Сатана розглядається лише як архетип, що втілює розум, незалежність і гордість.

«Хезенрі». Це порівняно молода язичницька релігія, прихильники якої намагаються реконструювати духовну картину дохристиянського світу. На чолі релігії - пантеон древньогерманських божеств і богинь. На адресу цього вірування неодноразово висловлювалися звинувачення в расизмі через переважання як в пантеоні, так і в числі послідовників представників білої раси.

«Еканкар». Це сучасна релігійна течія, заснованав в 1965 році Пол Твітчелл. Основним завданням людини еканкар бачить пізнання Бога всередині самого себе за допомогою особистого духовного досвіду. Послідовники присвячують свій час тривалим медитаціям і розшифровці снів, бачачи в них підказки до просвітління. Сни представляються воротами, через які душа тимчасово залишає тіло для возз'єднання з верховним божеством на ім'я Ек.

«Зороастризм». Зороастризм був заснований в 5 столітті до н.е. пророком Заратустрою на території Ірану і є однією з найдавніших релігій світу. Історики і археологи встановили, що в ті часи це була найсильніша релігія, яку пізніше витіснив іслам. Сьогодні в світі проживає близько 2,6 млн зороастрійців, в основному в Індії та Ірані. Релігія проповідує поклоніння божеству-творцеві Ахура Мазді і добровільну відмову від злих думок і діянь.

«Будівельники» Адітум» Це нова релігія, створена доктором Полом Фостером Кейсом в Каліфорнії. Більшість вірувань і технік взяті з езотеричної психології, окультизму, астрології і Каббали. Проводяться відкриті служіння і навчальні семінари для бажаючих. Будівельники Адітум вважають Каббалу містичним корінням, з якого виростають іудаїзм і християнство. Приймають людей усіх віросповідань, налаштованих заглибитися в містику більше, ніж те дозволяють їх традиційні релігії. Кількість членів церкви будівельників Адітум невелика, всього лише 5 000, що робить цю релігію однією з найменших в світі.

«Мандаїзм»  Це гностична релігія з дуалістичним сприйняттям світу. Вона не основується на вченні Іісуса, Авраама чи Мойсея. Вшановується лише Іоан Хреститель. Мандаїзм ділить світ на дві частини — хорошу і погану. Всі матеріальні об'єкти в т.ч. і людське тіло, походять зі світу темряви, душа  походить зі світу світла. Це дуже древня релігія, вчені виявили її сліди в 1 ст. н.э. Більша частина мандіїв проживають на півдні Іраку (близько 60 000 чол.), в Ірані, Сирії, Іордані.
Категорія: Релігієзнавство | Переглядів: 794 | Додав: Olga | Теги: зороастризм, хезенрі, найдивніші релігії, Даосизм, мандаїзм, енкар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/