Четвер, 2024-04-25, 1:19 PM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2016 » Березень » 26 » Небезпечні секти
8:58 AM
Небезпечні секти

У світі, багато  хто є адептами будь-якої релігії, особливо спритні групи людей використовують сумнівні вірування і практики, щоб змусити навколишніх відмовитися від здорових думок. З'являються різні небезпечні секти, як, наприклад, нло-релігія, заснована на віруванні в існування позаземних цивілізацій, або саєнтологія, орієнтована на людей, які прагнуть до успіху. Таких сект існує безліч, я ознайомлю вас з п'ятьма найбільш дивними культамми сучасного світу.

Це співтовариство з безневинно звучною назвою трохи перебрало з кількістю любові. Між 1978 і 2001 роками ця група пустельників постійно світилася в судових позовах про згвалтування, шантажі і сексуальні домагання.

У 1936 році французький священик Мішель Коллін заявив, що сам Христос дарував йому сан єпископа. У 1950 році він оголосив себе новим Папою Римським Климентом XV, а в 1951 Коллін був відлучений від церкви Папою Римським Пієм XII. Майже в той же час, в 1952 році, канадець Жан-Гастон Трамбле створив своє співтовариство Ісуса Христа і Діви Марії. У 1962 році релігійні лідери вирішили об'єднати свої сили.

Почалися внутрішні протиборства. У 1967 Коллін заявив, що отримав наказ згори не брати Трамбле собі в наступники. Однак уже в 1968 році Трамбле був реабілітований і Коллін призначив його Папою Григорієм XVII.

Після смерті Колліна в 1974 році французька частина спільноти відкололася. Позови ж проти цієї секти припинилися лише в 2001. Незважаючи на те, що сам Трамбле помер в 2011 році, Апостоли чистої любові все ще існують і знаходяться в Лаврентіївському горах Квебека.

Комуна дванадцяти племен

Це фундаменталістське релігійне об'єднання з міста Чаттануга (штат Теннессі) проповідує те, що всі інші конфесії збилися зі шляху істинного, а їх підхід до прочитання християнської біблії є єдиним порятунком душі. Однак, ні в якому разі не називайте їх християнами, християнську віру вони охрестили «вавілонською блудницею».

Незважаючи на те, що Комуна дванадцяти племен приймає вихідців з Кавказу, з Африки і Азії, вони стверджують, що багатонаціональність призводить до зростання вбивств та інших злочинів, а також розвиває забобони. Засновник спільноти описував Мартіна Лютера Кінга, як людину, що складався з усієї, що існує на землі, нечистої сили

Прихильників цієї віри можна знайти в будь-якому куточку земної кулі від Аргентини до Франції. Подекуди ця секта потрапила під слідство за обвинуваченням у жорстокому поводженні з дітьми і в порушенні законів про дитячу працю. Поліцейські рейди в США і Німеччині привели до безлічі судових позовів і штрафів. Під час секретного розслідування в Німеччині було знято на плівку, як дітей щодня сікли різками навіть за самі незначні провини. У співтоваристві ж стверджують, що шмагають дітей, щоб вигнати з них Диявола.

Церква Вселенська і Тріумфуюча

Церква була заснована подружжям Марком і Елізабет Профет. Віруючі стверджують, що її лідери мають особливу можливість спілкуватися з Вознесеними Майстрами. Повідомлення, відправлені Майстрами безпосередньо лідерам спільноти, публікувалися в щотижневій брошурі під назвою «Перлини мудрості».

Марк Профет говорив, що вперше почув голос піднесеного майстра у 18 років. Провівши не один рік в різних сектах, він заснував свою власну організацію, зі своєю школою, магазином здорового харчування і органічним рестораном. Після смерті Марка в 1973 році, управління церквою взяла в свої руки його дружина Елізабет. В кінці 80-х років XX століття церква передбачила неминучість ядерної війни. Послідовники руху будували укриття від радіоактивних опадів і запасали зброю, прикриваючись фальшивими іменами, чим привернули увагу ФБР. Коли ядерної війни не сталося, Профет пояснила, що, природно, це їх групові молитви запобігли трагедії.

Сьогодні віруючі відвідують щоквартальні зустрічі на ранчо в Монтані, де отримують суворі інструкції щодо їх діяльності, громадському житті та раціону харчування. Наприклад, настійно рекомендується вживати в їжу моркву (як їжу Майстрів), а також вкрай небажано використовувати алюмінієву фольгу, оскільки вона притягує злі сутності.

Східна блискавка

На думку прихильників китайської секти Східна блискавка, Бог повернувся на землю в образі жінки на ім'я Янг Ксіенгбін. Вона народилася в звичайній родині на півночі Китаю, щоб судити і очищати людство, перемагаючи Сатану. Ті, хто не приймає її пророцтва будуть суворо покарані.

За словами колишнього члена секти, вони заманюють потенційних послідовників смартфонами в подарунок. Якщо це не спрацьовує, в хід йдуть побої, примус, фальшивий екзорцизм. Циклічно повторюється тайванська поп-музика остаточно затуманює мозок нових послідовників.

Східна блискавка була заснована в 1990 році Чжао Вейшаном, надалі втік в США і продовжив там керувати церквою. Спільнота це дуже суперечлива. Кажуть, його учасники робили жахливі злочини. З 2010 по 2013 роки члени секти більш сорока разів були призвідниками масових заворушень, нанесли ножові поранення жінці та двадцяти трьом школярам прямо в школі, а також вбивали або калічили дітей, сім'ї яких хотіли відмовитися від віри. У травні 2014 року група послідовників секти вбила жінку в ресторані МакДональдс, стверджуючи, що вона була Демоном.

Нубійська нація

Нубійська нація являє собою унікальну комбінацію християнства, стародавньої єгипетської релігії і декількох інших вірувань.

Культ був заснований лідером Дуайтом Йорком в 70-х роках XX століття. Складні часи настали для спільноти з тієї пори, коли його лідера засудили до 135 років тюремного ув'язнення за сексуальні домагання до дітей. Ця справа стала найгучнішою в історії переслідувань людини за подібні діяння в США.

За роки свого існування спільнота додала в свою колекцію вельми дивні вірування. Наприклад, вони вірять, що всі ми з пар близнюків, але один з них майже завжди вмирає, а деякі близнюки вижили і живуть в каналізації, вичікуючи зручний момент, щоб захопити світ. Ще одне з вірувань - всі люди повинні зберігати чистоту своєї раси, тому що в метисів вселяються сили зла. І, насправді, це лише випадковість, що зараз всі нубійці - темношкірі, спочатку вони були зеленими, але з часом магній в їх шкірі перетворився в залізо.

Головне співтовариство секти, що знаходилося в Грузії, розпалося в 2005 році, але прихильники цього культу досі з нетерпінням чекають звільнення Йорка.

mixstuff.ru

http://novosti-n.org/ukraine/read/119973.html

Категорія: Релігієзнавство | Переглядів: 713 | Додав: Olga | Теги: нубійська нація, небезпечні секти, адепти, східна блискавка, комуна дванадцяти племен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/