П`ятниця, 2024-04-26, 3:39 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2012 » Вересень » 7 » Огляд клавіатурних тренажерів
9:42 PM
Огляд клавіатурних тренажерів
Усі клавіатурні тренажери для навчання сліпому 10-пальцьовому методу набору тексту поділяються на дві групи: "класичні" і "ігрові".

КЛАСИЧНІ

1.                      "Соло на клавіатурі", "Typing Reflex": Для роботи з такими програмами потрібна посидючість, терпіння і  врівноваженість. Вправи йдуть в чіткій послідовності (не зробиш перше – не перейдеш до другого) і поступово стають складнішими.

2.                      "Соло на клавіатурі": Розробник програми – відомий психолог, викладач МГУ ім. М.В. Ломоносова В.В. Шахиджанян. Тренажер має зрозумілий інтерфейс і приємний дизайн. Мови вивчення: кирилиця і латинський. Багато уваги приділяється техніці виконання. Вправи йдуть в чіткій послідовності (всього 100 вправ). Між вправами присутній великий блок розважальної і пізнавальної інформації (анекдоти, жарти, цитування листів інших користувачів цього продукту і т.п.) – це непогано розслабляє і економить нерви (яких, треба відмітити, витратиться дуже багато, особливо на першому етапі). Ведеться докладна статистика виконання: кількість помилок, витрачений час, статистика по днях, вправам. Тривалість курсу для кирилиці 35-40 годин. Програма платна, але без оплати можна виконати 40 вправ (вистачить для розуміння значущості і серйозності цього продукту). За 40 годин занять за даною програмою можна добитися швидкості 200-350 символів в хвилину!

3.                      "Typing Reflex": Достатньо якісно зроблений тренажер має дружній інтерфейс, що частково нагадує текстовий редактор. Автор програми - Васеленко Сергій. Typing Reflex володіє великим набором функцій: англійська і національна розкладка (можливість багатомовної підтримки), 120-150 вправ базового курсу залежно від розкладки, можливість озвучування натиснень клавіш клавіатури, екранна клавіатура для візуального запам'ятовування розташування клавіш, звіт про виконання кожної вправи і курсу в цілому. Передбачено тільки послідовне виконання вправ крок за кроком з поступовим ускладненням. Програма постійно розвивається: в майбутньому обіцяється підтримка європейських мов, не встановлених в системі за умовчанням, розширення складу підтримуваних мов інтерфейсу, додавання корисних коментарів до кожної вправи, можливість зміни шрифтового оформлення вправ, розширення складу звітів, тест на швидкість друку на початку і після закінчення курсу.

ІГРОВІ

4.                      "Stamina", "Бомбіна", "BabyType" і ін.: Це тренажери, в яких навчання проходить в ігровій формі. Мають веселий дизайн і цікавий процес навчання. Але у них є один недолік: несерйозний підхід до техніки виконання вправ. Тому такі тренажери я б порекомендував тільки тим, хто вже пройшов певний курс за допомогою програм першої групи і володіє достатньо хорошою технікою. Найпримітивніші клавіатурні тренажери з цієї групи є грою  "PacMan" (колобком біжить "монстр", чим швидше ви набираєте певний рядок, тим більше у колобка шансів врятуватися). Таких програм в мережі дуже багато (особливо на download-серверах).

5.                      "Stamina": Інтерфейс програми простий: посередині екрану при наборі біжить рядок тексту крупним шрифтом. Програма має багато варіантів тренувального тексту: букви, фрази, символи, цифри, поєднання букв (суфікси, приставки і т.п.), прописні букви і інше. Також присутній ще один "наворот" (хтось, можливо, знайде його корисним): тренінг сліпого набору в двох різних варіантах розташування пальців (традиційний – пальці розташовані над клавішами ФИВА і ОЛДЖ; альтернативний – ИВАМ і ТОЛД). Існує можливість роботи користувачів під різними іменами (при цьому налаштування кожного користувача зберігаються). Програма має тренувальний набір в 2 розкладках: кирилиця і латиниця. Є великий help-розділ. Тренажер безкоштовний (можна викачати з сайту) - опції на 100% доступні без якої-небудь реєстрації або оплати. Зроблений з душею і гумором).

Отже, на перше місце в даний час може розраховувати тільки одна програма - "Соло на клавіатурі". Вона володіє всіма необхідними функціями, має хороший інтерфейс і дизайн, дозволяє вивчати окрім російської, також і латинську розкладку; має великий теоретичний матеріал, так необхідним новачкам, і, одночасно, дуже вимоглива до якості виконання вправ. Також варто звернути увагу на "Typing Reflex". Можливо, багато новачків полюблять її за скромний і, в той же час, інформативний дизайн і серйозність вправ. "Typing Reflex" – гідна альтернатива, якщо "Соло на клавіатурі" по якихось причинах вас не задовольняє.

"Stamina", "Bombina", "BabyType" сильно програють "серйозним" клавіатурним тренажерам по організації тренувального процесу (наявність теоретичного матеріалу, розвиток ритмічності, точність і ін.).

Категорія: Машинопис та Діловодство | Переглядів: 1529 | Додав: Olga | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/