П`ятниця, 2024-04-26, 0:33 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2013 » Березень » 31 » приховані від суспільства винаходи
11:08 AM
приховані від суспільства винаходи

Приховані від суспільства винаходи

Сумновідомий випадок той, як винаходу не давали хід: EV1 компанії «Дженерал моторс» був присвячений документальний фільм «Хто вбив електромобіль?».

 EV1 був першим у світі масово виготовленим електромобілем, 800 моделей якого в кінці дев'яностих здавалися GM в оренду. Компанія згорнула лінію EV1 в 1999-му, посилаючись на те, що споживачів не задовольняв обмежений запас ходу, який забезпечувала акумуляторна батарея автомобіля, що робило невигідним продовження виробництва.

Багато скептиків, тим не менш, вважали, що GM поховала EV1 під тиском нафтових компаній, які повинні були постраждати більше всіх, якби високоекономічні автомобілі завоювали ринок. GM вистежила і знищила всі EV1 до останнього, подбавши про те, щоб технологія вмерла і не воскресла.

Смерть американського трамвая

Чистий прибуток процвітаючого трамвайного транспорту за 1921 рік склав 1 мільярд доларів, що для «Дженерал моторс» було рівнозначно втраті кровних 65 мільйонів доларів. В помсту GM викупила і закрила сотні незалежних трамвайних компаній, сприяючи тим самим зростанню ринку для своїх пожираючих бензин автобусів і автомобілів. Хоча останнім часом в містах шириться рух із порятунку громадського транспорту, навряд чи ми побачимо повернення до трамваїв їх колишньої слави.

Скромне «Вовченя»

Машина, яка проїжджає 99 миль на 1 галон спожитого палива (відповідає витраті приблизно 2,4 л на 100 км ;) є Святим Граалем автомобілебудування. Хоча ця технологія доступна вже кілька років, автовиробники навмисне тримають її подалі від американського ринку. У 2000 році «Нью-Йорк таймс» повідомила про маловідомий, принаймні, для більшості, факті: дизельна «скажена табуретка» Volkswagen Lupo здійснила кругосвітню подорож із середнім значенням витрати палива вище 99 миль/галон. «Вовченя» продавався в Європі в 1998-2005 рр.., але і тут автовиробники не пустили його на ринок; як вони стверджували, американці не мають інтересу до маленьких економічних автомобілів.

Вільна енергія

Нікола Тесла був не тільки джерелом натхнення для груп пишноволосих металістів вісімдесятих, але і генієм від Бога. У 1899 році він знайшов спосіб обійтися без викопних видів палива для електростанцій і ліній електропередач, довівши, що використовуючи для створення електричних коливань іонізацію у верхніх шарах атмосфери, можна поставити на службу «вільну енергію». Дж. П. Морган, який фінансував дослідження Тесли, пошкодував про це, коли усвідомив, що безкоштовна для всіх енергія не принесе такої ж вигоди, як, скажімо, пред'явлення людям рахунки за кожен спожитий ними ват. Тоді Морган вбив черговий цвях у труну вільної енергії, розігнавши решту інвесторів, щоб мрія Тесли вже точно померла.

Чудо-ліки від раку

У 2001 році канадець Рік Сімпсон виявив, що ракова пляма на його шкірі зникла за кілька днів застосування ефірного масла конопель. З тих пір Сімпсон і інші люди з неймовірним успіхом зцілили тисячі ракових хворих. Дослідники в Іспанії підтвердили, що активний компонент коноплі тетрагідроканнабінол вбиває пухлинні клітини мозку випробовуваних людей, а також подає надії відносно пухлин грудей, підшлункової залози та печінки. Тим не менш, Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів США відносить марихуану до переліку наркотичних засобів № 1, що означає відсутність практики її застосування в медицині, на відміну від препаратів переліку № 2, таких як кокаїн і метамфетамін, які в зазначеному відношенні можуть бути корисні.

Транспортні засоби на воді

Як би безглуздо не звучало, автомобілі на водяному пальному існують. Найвідомішим з них є піщаний баггі Стіна Мейера, який досяг позначки в 100 миль на 1 галон і міг би знайти більшого поширення, не стань Мейер в 57-річному віці жертвою підозрілої аневризми мозку. Знаючі люди зробили гучні заяви про те, що Мейера отруїли після того, як він відмовився продати свої патенти або припинити дослідження. Побоюючись змови, його партнери мало не пішли в підпілля (або правильніше буде сказати - під воду?) І забрали з собою його знаменитий піщаний баггі на воді. Залишається тільки сподіватися, що врешті-решт хтось повернеться з автомобілем-амфібією.


Хроновізор

Що якби у вас був пристрій, який міг заглядати в майбутнє і повертати в минуле? І що якби для цього вам не потрібна була допомога Крістофера Ллойда (актор, що зіграв доктора з трилогії «Назад в майбутнє»). Італійський священик отець Пеллегріно Марія Ернетті в шістдесяті роки стверджував, що винайшов те, що він назвав Хроновізором, - щось, що дозволило йому засвідчити розп'яття Христа.

Прилад нібито давав можливість глядачам спостерігати будь-яку подію в історії людства шляхом налаштування на залишкові вібрації, які зберігаються в результаті вчинення будь-якої дії. (У його групу дослідників і конструкторів входив Енріко Фермі, який також працював над проектом першої атомної бомби). На своєму смертному одрі Фермі зізнався в тому, що придумав картини древньої Греції і кончини Христа, але наполягав на тому, що Хроновізор, який до того часу вже пропав, таки працював. Не дивно, що прихильники теорій змови вказують на Ватикан як ймовірного власника оригінального Хроновізора в даний час.

Пристрої Райфа

Американський винахідник Роял Райф вилікував в 1934 році 14 «термінальних» хворих на рак та сотні випадків раку у тварин, направивши свій «пучок променів» на те, що він називав «вірусом раку». Так чому ж промінь Райфа не в ходу сьогодні? Книга, що вийшла в 1986 Баррі Лайнз і Джона Крейна «Лікування раку, яке працювало: П'ятдесят років замовчування» повернула справу Райфа з небуття. Написана в типово конспірологічному стилі, книга наводить імена, дати, місця та події, надаючи видимість достовірності суміші історичних документів і домислів, вибірково сплетених в павутину, занадто складну для перевірки, якщо тільки її не проводить армія слідчих з необмеженими ресурсами.

Автори стверджують, що Райф успішно демонстрував цілющу силу свого приладу в 1934 році, але «всі повідомлення з описом методу лікування в основних медичних журналах піддалися цензурі глави AMA (Американська медична асоціація)». У 1953 році спеціальне розслідування Сенату США прийшло до висновку про те, що Фішбейн (керівник АМА) І АМА увійшли в змову з Управлінням з контролю за якістю продуктів і ліків з метою приховування різних альтернативних видів лікування раку, що суперечать АМА точці зору, згідно з якою «Радієва, рентгенівська терапія і хірургія є єдино визнаними способами лікування раку».

«Доїлка» для хмар

У 1953 р. врожаю чорниці в штаті Мен загрожувала посуха, і кілька фермерів пообіцяли заплатити Райху (Вільгельм Райх - австрійський та американський психолог, висунув не прийняту наукою ідею універсальної енергії життя - оргона), якщо він зможе влаштувати дощ. Як повідомлялося, коли Райх почав свій експеримент у 10 ранку 6 липня 1953 року, ніяких опадів за прогнозом бюро погоди упродовж найближчих декількох днів не очікувалося. 24 липня газета Bangor Daily News написала наступне:

Доктор Райх і три його асистента встановили «зухвалий дощ» - пристрій на березі Великого озера. Пристрій, що представляє собою набір порожнистих труб, підвішених над маленьким циліндром, приєднаним до них кабелем, виробляв операцію по «викликанню дощу» близько години й десяти хвилин. Згідно з заслуговуючим довіри джерелом, з Елсворта увечері 6 липня і рано вранці 7 липня в зазначеному місті мали місце наступні кліматичні зміни: «У понеділок після 10 години вечора почався короткочасний дощ, спочатку дрібний, а потім, до півночі, спокійний і рівний. Дощ тривав протягом усієї ночі, а на наступний ранок в Елсворті було зафіксовано 0,24 дюйма опадів (6 мм) ».

Спантеличений очевидець процесу по «викликанню дощу» сказав: «Після того, як вони приступили, почали формуватися хмари. Вони виглядали найбільш дивно з усіх, коли-небудь бачених хмар». А пізніше той же самий очевидець сказав, що шляхом маніпуляцій над пристроєм вчені могли міняти напрям вітру.

Урожай чорниці був врятований, фермери оголосили про своє задоволення, а Райх отримав належну винагороду.

Вічний двигун

Минуле сторіччя відзначено появою на світ деякого числа вічних двигунів, які виробляли більше енергії, ніж було потрібно для їх роботи. За іронією долі, вони створювали більше проблем, ніж коштували самі. Майже у всіх випадках імовірно працюючий дослідний зразок не міг дістатися до стадії виробництва на продаж по причині, що чинилися різними корпоративними або державними силами протидіючи технології. Останнім часом на шляху до остаточної комерційної версії незмінні успіхи робить «підсилювач електрики» Lutec 1000. Чи зможуть споживачі купити його в найближчому майбутньому, або йому теж перекриють кисень?

Холодний ядерний синтез

Мільярди доларів були витрачені на дослідження в області виробництва енергії за допомогою контрольованого «гарячого синтезу», що представляє собою проведення ряду ризикованих і непередбачуваних експериментів. Тим часом «гаражні» вчені і маргінальна група університетських дослідників підбираються ближче до того, щоб поставити на службу енергію «холодного синтезу», яка є набагато більш стійкою і керованою, але користується набагато меншою підтримкою з боку уряду і грошей фондів.

У 1989 році Мартін Флейшман і Стенлі Понс оголосили про те, що зробили відкриття і спостерігали холодний синтез в скляній посудині на своєму лабораторному столі. Те, що отримана ними реакція була прохолодною, - ще м'яко сказано. Програма «60 хвилин» на CBS розповіла про те, як послідував удар з боку добре фінансованих кіл прихильників гарячого синтезу відправивши дослідників у науковий андеграунд за кордон, де за кілька років їх джерела фінансування вичерпалися, змусивши їх відмовитися від своїх занять чистою енергією.

Гарячий ядерний синтез

Холодний синтез - не єдина технологія для того, щоб бути зацькованим запальним науковим співтовариством. Коли два фізика, що працювали над десятирічним проектом гарячого синтезу в токамаке (тороїдальна камера з магнітними котушками) Лос-Аламоської лабораторії, наткнулися випадково на більш дешевий і безпечний метод отримання енергії з зіткнення атомів, їх, як кажуть, змусили зректися своїх власних відкриттів під загрозою звільнення - лабораторія злякалася позбутися потоку казенних грошей, який йшов на токамак. У відповідь провідні дослідники створили Товариство фокусного синтезу, яке збирає приватні гроші на фінансування своїх власних досліджень поза сферою втручання держави.

Magnetofunk і Himmelkompass

Нацистські вчені більшу частину Другої світової війни провели, заховавшись на військовій базі десь в Арктиці, створюючи Magnetofunk (радіомагніт). Винахід був призначений для відхилення стрілок компасів літаків союзників, які могли б шукати Пункт 103 - так називалася та база. Пілоти літаків вважали б, що летять по прямій лінії, але мало-помалу обійшли б Пункт 103 по дузі, так і не запідозривши, що були введені в оману.

Himmelkompass (небесний компас) дозволяв німецьким штурманам орієнтуватися по положенню сонця, а не силовим лініям магнітного поля, так що вони могли відшукати Пункт 103 незважаючи на дію Magnetofunk. Якщо вірити колишньому офіцерові СС Вільгельму Лангігу, ці два прилади були особливо охоронюваними секретами гітлерівської Німеччини, хоча справжньою трагедією є те, що ніхто так і не додумався назвати свою групу Magnetofunk.

Сигарета зниженої шкідливості?

У 1960-х рр. тютюнова компанія Liggett & Myers створила продукт під назвою XA, сигарету з якої була видалена бìльша частина канцерогенних речовин. Згідно з матеріалами судової справи за позовом міста і округу Сан-Франциско до Phillip Morris, Inc., Директор Liggett & Myers по науці доктор Джеймс Молд заявив, що Phillip Morris загрожувала «розкачати» L & M, якщо та не буде дотримуватися прийнятого в галузі угоди про неприпустимість розкриття інформації про згубні для здоров'я ефекти куріння.

Своєю рекламою більш «безпечної» альтернативи вона б визнала шкоду споживання тютюну. У задоволенні позову був відмовлено з формальних підстав, а «Філіп Морріс» ніколи не зверталася до теми звинувачень. Всупереч опублікованим результатам досліджень своїх власних вчених, які демонстрували зменшення кількості ракових захворювань у мишей, які зазнали впливу диму від XA, Liggett & Myers випустила офіційну заяву, в якій відкидалися докази появи у людей раку внаслідок споживання тютюну, а XA ніколи не побачили світ.

Тенсе

Пристрій транскутанної (черезшкірної) електричної нервової стимуляції (Тенсе) було створено для пом'якшення больових імпульсів тіла без використання наркотичних засобів. У 1974 році Johnson & Johnson викупила StimTech, одну з перших компаній, які продавали цю машину, і поставила підрозділ Тенсе у важке становище, влаштувавши йому грошове голодування. StimTech звернулася до суду, звинувачуючи Johnson & Johnson в цілеспрямованому придушенні технології Тенсе для забезпечення продажів своїх флагманських ліків (тайленол (діюча речовина - парацетамол). У Johnson & Johnson заперечили, що пристрій ніколи не підтверджував заявлених показників, і що він нерентабельний. Засновники StimTech відсудили $ 170 мільйонів, хоча це рішення було оскаржено і скасовано з формальних підстав. При цьому встановлений судом факт того, що корпорація чинила для апарату Тенсе перешкоди, так і не був спростований.

Картель «Феб»

У 1924-1939 рр. компанії Phillips, General Electric і Osram, як говорилося в матеріалі, опублікованому шістьма роками пізніше в журналі «Тайм», працювали в змові з метою встановлення контролю над неопереним ще тоді виробництвом електричних ламп. Передбачуваний картель встановлював ціни і тиснув конкуруючі технології, за допомогою яких можна було виробляти лампи, що володіють більшою економічністю і терміном служби. До того часу, коли змова припинила свою дію, переважаючим у всій Європі і Північній Америці джерелом штучного світла утвердилися і стали стандартом для промисловості лампи розжарювання. Компактні люмінесцентні лампи почали протискуватися на світовий ринок освітлювальних приладів не раніше, ніж наприкінці дев'яностих років.

Кораловий замок

Як вдалося Еду Лідскалніну побудувати масивний Кораловий замок у Хомстеді, Флорида, з гігантських коралових брил вагою понад 30 тонн кожна без будь-якої важкої техніки і зовнішньої допомоги? Теорій на цей рахунок багато, в тому числі застосування антигравітаційних приладів, магнетичного резонансу і технологій прибульців, але відповідь може назавжди залишитися невідомою. Лідскалнін помер в 1951 році, не залишивши після себе ніяких письмових планів або зачіпок щодо своїх методів роботи.
 

Центральним елементом замку, що став тепер відкритим для відвідин музеєм, є 9-тонні вхідні ворота, які колись зсувалися легким дотиком пальця. Після того, як у вісімдесяті роки зносилися підшипники воріт, на те, щоб їх полагодити, у групи з п'яти чоловік пішло більше тижня, хоча їм так і не вдалося домогтися того, щоб вони працювали так само, не вимагаючи зусиль, як початковий шедевр Лідскалніна.

Біопаливо з конопель

Засновник США Джордж Вашингтон, якому чутка приписує слова: «Брехати я не вмію», - був гарячим прихильником конопляного насіння. Так, єдина річ, яка в цій країні утискається більше чесного політика, - це конопля,  ототожнювана з марихуаною, і стала жертвою несправедливої ​​наклепу. А тим часом зводяться державою перешкоди, що не дають коноплям стати провідною культурою у видобутку етанолу, дозволяючи захопити цю галузь промисловості екологічно шкідливим джерелам палива на зразок кукурудзи. Незважаючи на той факт, що конопля вимагає менше хімічних речовин, води і менш затратна при переробці, вона так і не набула поширення. Експерти також покладають провину на Кандидатів у президенти, в гонитві за голосами намагаються догодити виробникам кукурудзи з Айови.
Категорія: У світі цікавого | Переглядів: 800 | Додав: Olga | Теги: біопаливо, антигравітація, коноплі, Райх, хроновізор, ядерний синтез, транскутанна стимуляція, Рік Сімпсон | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/