Четвер, 2024-05-09, 5:54 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2015 » Грудень » 20 » Робота з додатковими засобами формування документів. Освоєння роботи з ламінатором, брошурувальним пластом, знищувачем документів (шредером)
10:30 PM
Робота з додатковими засобами формування документів. Освоєння роботи з ламінатором, брошурувальним пластом, знищувачем документів (шредером)

Тема програми:     РОБОТА З ОРГТЕХНІКОЮ

Тема 4 Урок 9:   Робота з додатковими засобами формування документів. Освоєння роботи з ламінатором, брошурувальним пластом, знищувачем документів (шредером).

Мета уроку: Ознайомити учнів з принципом роботи додаткових засобів формування документів, освоєння роботи з ламінатором, брошурувальним пластом, знищувачем документів (шредером). Виховувати відповідальне ставлення до праці, посидючість, взаємодопомогу, охайність, акуратність при роботі з документами, пізнавальну зацікавленість до предмету, та привчати працювати творчо. Розвивати уважність, спостережливість, наполегливість, логічне мислення, увагу, пам’ять, вміння порівнювати набуті знання, вміння аналізувати.

Тип уроку:   Урок одержання нових знань, вивчення нових прийомів роботи.

Форма проведенняурок виробничого навчання.

МТЗ:  Базове обладнання лабораторії, робочі картки, тематичний плакат, допоміжна література: Лєвін В.А. (с.377-477), Шестопалов Є.А. (с.6-10), О.Ю. Гаєвський «Інформатика (с.211), В.Д.Руденко «Практичний курс інформатики» (с. 132), Я.М. Глинський «Інформатика» (с. 112), І.І. Литвин «Інформатика» (с.125).

Місце проведення: Лабораторія № 3 з обробки даних та програмного забезпечення

ХІД УРОКУ

1.     Організаційна частина - 5 хв.

  1. Привітання та перевірка наявності учнів.
  2. Призначення чергових.

2.    Вступний інструктаж - 50 хв.

  1. Ознайомлення учнів з темою, метою, планом проведення заняття.
  2. Опитування по попередній темі.
  3. Підвести підсумки опитування.
  4. Викладення нового матеріалу за планом:

1       Що таке ламінування?

2       Ламінатор і його види

3       Технічні характеристики ламінатора

4       Принцип роботи ламінатора, і послідовність дій при роботі на них

5       Шредери

У повсякденному житті часто доводиться звертатися з різного роду поліграфічною продукцією - від серйозних документів до календарів і візитних карток. Державні установи, фотостудії, бюро перепусток, офіси, копіцентри, друкарні, будинок, сад, навчальні заклади - всі вони використовують ламінтаори.

Найбільш важливі документи ми намагаємося зберегти у первозданному вигляді як можна довше - вибираємо якісний папір, надійну фарбу, утримуємо документи у спеціальних папках: Однак навіть у самої барвистої і якісної паперової продукції є один істотний недолік - папір дуже недовговічний. Для збільшення терміну служби паперових документів існує порівняно недорогий, але ефективний спосіб післядрукарської обробки - ламінування. Ламінування - важливий і відповідальний етап остаточної обробки документа.

Пристрій, що дозволяє швидко і якісно покривати продукцію захисним шаром плівки (ламінувати) називається ламінатором.

Ламінування - процес покриття друкованого аркуша пластиком. Документ герметично упаюється в двосторонній пакет із спеціальної плівки для ламінування, під впливом тепла, передаваного від нагрівального елемента.

Примітка. Кілька десятків років тому ламінування документів було доступно лише великим поліграфічним підприємствам. Захисний матеріал включав в себе сольвентний клей, який містив розчинники. Такий спосіб ламінації називався "сольвентний". Потрібно було кілька діб, перш ніж відбувалося хімічне закріплення склеювання і матеріал був готовий до подальшого використання. Це сильно підвищувало вартість ламінації, а також терміни виготовлення замовлення.

Ситуація змінилася тільки в середині останньої чверті 20 століття, після винаходу та впровадження у виробництво "бессольвентного" клею, тобто клею, що не містив розчинників. Перевагою бессольвентного способу ламінування була відсутність необхідності встановлювати спеціальні системи сушки і, отже, з'являлася значна економія часу в порівнянні з сольвентним способом. Сучасні ж технології дозволяють швидко і якісно провести ламінацію будь-якої поліграфічної продукції, за найкоротші терміни.

При ламінуванні використовують спеціальну плівку (завтовшки від 32 мкм до 250 мкм).

Для холодного ламінування використовується плівка що має високопрозору клейову систему, що активізується тиском.

Гаряче ламінування проходить під впливом тиску і температури.

Ламінування ушляхетнює продукцію, оберігає від бруду, вологи, механічних пошкоджень, захищає від підробки, а також підсилює кольори і яскравість заламінованих документів. Ламінувати можна найрізноманітніші види поліграфії: рекламні проспекти, сертифікати, прайс-листи, грамоти, інструкції, пам'ятки, страхові поліси, нотаріальні документи, креслення, методичний матеріал, карти, меню, титульні листи, посвідчення особи, представницькі картки, перепустки, проїзні документи , всілякі лейбли, календарі, картки для багажу і т.д.

Ламінатор і його види: Ламінатори[1] поділяються на:

  • пакетні розрізняють за форматами, наявності регулювання температури, матеріалу корпусу, наявності реверсу, по товщині ламінованого матеріалу, регулювання швидкості, наявності можливості тиснення фольгою. В якості витратних матеріалів для ламінування застосовується плівка, що зовні нагадує пакет. (Два листа плівки ламінації, спаяні між собою по одній стороні клейовим шаром всередину).
  • рулонні, які працюють з рулонною плівкою. Рулонні ламінатори розрізняють між собою за шириною та швидкістю ламінування, можливості працювати з матеріалами різних товщин, можливість одностороннього ламінування, холодного ламінування, безперервного ламінування, роботою з плівкою різної довжини намотування, на різних гільзах, різної товщини. У залежності від складності конструкції, ламінатор може мати або не мати можливості: змінювати температуру, швидкість, хід валів на зворотний, запам'ятовуючий режим ламінування, є можливість самовідключення після остигання нагрівального елемента.
  • конвертні

Способи ламінування: Існує декілька способів ламінування, причому для кожного виду поліграфічної продукції застосовується свій спосіб.

  1. Рулонні ламінатори використовують для ламінування форматів А3 і більше. Ламінування здійснюється шляхом закачування об'єкта в плівку, що подається з розташованих в ламінаторі зверху і знизу рулонів. Різниця видів і товщини плівки дозволяє додати друкованому аркушу різні ефекти блиску і жорсткості, створює для друкарської продукції надійний захист від зовнішніх впливів. При рулонному ламінуванні плівка подається з рулону. При цьому використовується більш щільна плівка від 100 до 250 мікрон. Двостороннє ламінування такою плівкою дозволяє продукції досягти щільності пластикової карти. При цьому довжина друкованої продукції може бути будь-яка. Таким чином ламінуються кишенькові та квартальні календарі.
  2. Пакетне ламінування - вид гарячого ламінування, при якому оригінал кладеться у "конверт" із плівки підходящих розмірів, після чого пропускається через нагріті вали ламінатора. Пакетне ламінування застосовується для обробки невеликих оригіналів, віддрукованих в єдиному екземплярі або малими тиражами: документів різних видів, беджей, пропусків, водійських прав, а також буклетів, листівок і т.д. Захищеним таким чином документами не страшні волога, пил, бруд, вони не мнуться і не стираються.
  3. Гаряче ламінування призначене для захисту зображення від різних зовнішніх дій, до яких можуть відноситися пролита кава, всілякі спроби пом'яти, зішкрябати, подряпати зображення, вологе прибирання приміщень, дощ, сніг. Але досвідчені користувачі знають і про іншу цінну властивість ламінування: воно може значно поліпшити якість зображення. При використанні глянсових плівок зображення "виявляється" фарби стають більш контрастними і соковитими. Завдяки ефекту "прояву" недорогий папір з покриттям набуває вигляду розкішного фотопаперу.
  4. Холодне ламінування - це накочення, яка застосовується для всіх інших видів матеріалів: самоклеючих плівок, фотопаперів, синтетичних матеріалів. Температура при холодному ламінуванні не перевищує 30С°. При цьому використовується спеціальна плівка, причому повністю усувається ризик її теплового ушкодження. Холодна плівка дозволяє отримувати вироби привабливого зовнішнього вигляду, що досягається за рахунок елегантної поверхневої текстури. При такому способі можна істотно поліпшити якість ламінування постерів, документів, фотографій, кольорів, пластиків та інших виробів.
  5. Матове ламінування. Використовуючи спеціальну матову плівку, можна надати блискучим документам (наприклад, фотографіям) матового блиску. При використанні кольорової фольги текст або малюнок на документі можна відтінити іншим кольором. Для цього потрібно покрити спеціальною кольоровою фольгою ту область на документі, яку бажано змінити. Під дією температури і тиском валів колір фольги буде перенесений на документ і закріпиться в тих місцях, де є тонер.

Матеріал корпусу ламінатора

Матеріал, з якого зроблений корпус ламінатора, безпосередньо впливає на термін його безперервної роботи. Наприклад, щоб уникнути деформації корпусу ламінатора деякі моделі не рекомендують безперервно використовувати більше однієї години. Ламінатори з термостійким пластиковим корпусом можна безперервно використовувати протягом 4-х годин, ламінатори з металевим корпусом витримують до 8-ми годин безперервної роботи (майже будь-який рулонний ламінатор можна експлуатувати цілодобово).

Вали

У ламінаторів різних типів і марок використовують різні вали. Вони можуть бути силіконовими, тефлоновими, сталевими і навіть фігурними (так звані ембосовані вали, які одночасно виробляють ламінування та нанесення малюнка на плівку методом продавлювання).

Для спрощення роботи на ламінатори вартістю трохи більше середнього і вище встановлюються рідиннокристалічні дисплеї, що дозволяє не тільки швидко і точно вводити налаштування в ламінатор, але й програмувати його. Наприклад, знаючи найбільш часто виконувані роботи оператор закладає в пам'ять ламінатора параметри роботи, а потім натисненням однієї клавіші виводить ламінатор в потрібний режим роботи. Це особливо зручно у випадках виконання складних замовлень, наприклад, з використанням різних товщин плівки з різних сторін, що зобов'язує встановлювати на верхніх і нижніх нагрівачах різні температури. Причому якщо нагрівальний елемент не один, а декілька (черевик, вал, пластина) це ще більше ускладнює завдання.

Система нагрівання валів в ламінаторах.

Ламінатори з холодними валами - ламінатори, в яких вали не нагріваються, а використовуються лише для накочення плівки до матеріалу після попереднього прогріву клейового шару нагрівальними пластинами (обов'язково використання захисного конверта (Керіера).

Ламінатори з гарячими валами (внутрішнє нагрівання валів). Внутрішній нагрів валів в ламінаторах: ламінатори з вбудованим інфрачервоним нагрівальним елементом (нагрівальний змінний елемент розташований всередині валу). При ламінуванні відбувається одночасний нагрів плівки та її коткування до основи. Дана система нагріву валів дозволяє виробляти тиснення фольгою на порошкової друку і ламінувати фотографії.

Ламінатори із зовнішнім нагрівом вала. При зовнішньому нагріванні валу термоелементи розташовуються з зовнішньої сторони валів, не стикаючись з ними, але охоплюючи до 80% валу. Термоелементи на відміну від валів жорстко фіксовані і не рухаються, що продовжує їх термін служби. Одночасно з цим вали прогріваються рівномірно, що дозволяє робити тиснення фольгою і ламінувати фотографії.

Ступені нагрівання

Ступенева система нагріву в ламінаторі застосовується для збільшення швидкості (продуктивності) ламінування. Відомі одно, двох і трьох ступінчасті системи підігріву. При чому абсолютно не обов'язково поєднання всіх систем нагріву (пластина, "черевик", вали). Наприклад можливі такі поєднання: вали-пластини-вали-пластини-вали, або "черевик" - вали, або "черевик" - вали-пластини-вали і т.д. в різних варіантах. Відповідно чим більше попередніх ступенів нагріву, тим швидше буде прогріватися плівка, а значить, буде вище швидкість ламінування. Відповідно потрібно робити поправку на діаметр валів, максимальну температуру нагрівання і т.д. (Пакетний ламінатор з 6-ма парами гарячих валів буде працювати в кілька разів повільніше промислового ламінатора з однією парою гарячих валів).

Реверс і Педаль автозапуску

Реверс - пристрій, що дозволяє запустити двигун ламінатора (відповідно і вали) у зворотний бік, що дозволяє врятувати не тільки краватку, що потрапила між валами, але і криво спрямований в приймальну щілину ламінатора документ. Педаллю автозапуску, як правило, оснащуються ламінатори з шириною ламінування від метра і вище, також педаллю оснащуються ламінатори, призначені для холодного ламінування. Педаль автозапуску працює на такій швидкості і застосовується, як правило, на стадії встановлення на ламінатор ролей з плівкою і прогону перших пробних відбитків. Вона незамінна на широкоформатних ламінаторах холодного типу, тому що дозволяє оператору вільно діяти двома руками на початковому етапі ламінування, що вимагає закріпити паперову основу плівки на ревайндере.

Ревайндер - пристрій (вал) для змотування паперової основи при холодному ламінуванні. При гарячому ламінуванні він може бути використаний для намотування готової продукції, що дозволяє скоротити використовувані площі.

Принцип роботи пакетного та рулонного ламінаторів, і послідовність дій при роботі з ними

Підготовлений (очищений від пилу) для ламінування матеріал розміщується в пакет для ламінування і пропускається через ламінатор. Пакет захоплюється ламінаційними валами (що знаходяться в постійному русі), при цьому клейовий шар плівки ламінації розігрівається, одночасно стаючи прозорим, і приклеює плівку до продукту. На виході з ламінатора виходить заламінованих лист. У разі використання ламінатора з холодними валами (нагрівальний елемент пластина) необхідно застосовувати керіер - паперовий захисний конверт, застосовується при роботі на пакетних ламінаторах з холодними валами і відсутністю регулятора температури.

Рулонні ламінатори використовують плівку, змотану в рулон. Плівка для ламінування в рулонах розрізняється за шириною, товщиною, внутрішнім і зовнішнім діаметром. Рулон плівки для ламінування встановлюється на металеву штангу таким чином, щоб при проходженні плівки між валами ламінатора клейовий шар був звернений у бік ламінованого матеріалу. При односторонньому ламінуванні використовується один рулон плівки, при двосторонньому ламінуванні використовується два рулони плівки. Після заправки плівки, виставлення температури і натиснення кнопки "ПУСК" листи по направляючим подаються безперервно, за допомогою допоміжних валів заламінована продукція виводиться для подальшого різання.

Плівки для ламінування бувають:

Глянцеві - відмінно передають колір зображення, його насиченість і яскравість. Світлові відблиски, що виникають на глянцевій поверхні, заважають сприймати дрібні деталі, наприклад, інформаційний текст.

Матові - виключають відблиски, дають можливість без зусиль робити написи на поверхні. Ці написи легко стираються звичайною гумкою. Покриття матовою плівкою виглядає більш респектабельно, потрібне для ламінування візиток і дорогої рекламної продукції.

Текстуровані - наприклад: «Пісок», «Полотно», «Льон», «Бризки шампанського», «Тканина» використовують для декорування поверхні зображення.

Примітка. Сучасні плівки для ламінування проводяться на основі трьох видів полімерів:

  • Поліестеру (поліетилентерефталат - РЕТ); Будь-яка плівка на основі поліестера - багатошарова і містить, як правило, три шари:
  • шар поліестера (PET), служить сновою, що додає плівці жорсткість і пружність;
  • шар поліетилену (РЕ), служить сполучною ланкою і своєрідною «подушкою» при ламінуванні;
  • шар полімерного «клею» (EVA - етіленвінілацетат) - низкоплавкий (95-120 ° С) полімер, що володіє властивостями адгезії.
  • Поліпропілену (РР, BOPP);
  • Полівінілхлориду (ПВХ або PVC). Такі плівки придатні для ламінування лакофарбового покриття автомобілів, що вперше було випробувано в 2005 році російськими стилістами з Re-styling.

Техніка безпеки

  1. Нічого не кладіть на гарячі частини ламінатора і не торкайтеся до них;
  2. Не тримайте воду та інші рідини поруч з ламінатором;
  3. Не допускайте дітей до ламінатора;
  4. Вимикайте ламінатор з мережі, коли ви ним не користуєтесь. Перед чищенням вимкніть ламінатор з мережі і дочекайтеся, коли він охолоне;
  5. Не вмикайте ламінатор, якщо у нього пошкоджений корпус або шнур живлення;
  6. Щоб уникнути нещасних випадків, не допускайте попадання волосся, одягу, прикрас у ламінатор.

Знищувачі документів (Шредери)

Якщо розглянути історію цивілізації людства, можна прийти до висновку, що нам завжди було що приховувати один від одного. Сучасна людина навіть у повсякденному житті постійно стикається з масою всяких документів, які він не завжди хотів би афішувати: чеки, квитанції, довідки, листи та інші.

В офісах компаній ситуація ще серйозніша. Ми живемо в епоху інформаційних технологій, і оточені масою різної техніки (принтери, комп'ютери, сканери тощо), покликаної полегшити нашу роботу. Але у зв'язку з тим, що не завжди зручно читати з екрану, а також не всі документи можуть бути тільки в електронному вигляді, паперовий документообіг в наших офісах все зростає.

Всі розуміють, що часи зараз такі, що при втраті маленького папірчика, навіть нехай чернетки, можна потрапити у велику біду - чого варта тільки увага податкової! А що говорити про промислове шпигунство. Цей самий папірчик може виявитися важливою інформацією для конкурентів і причиною зриву дуже важливого контракту. Вихід з такої ситуації знайти, звичайно ж, можна. Для "спрощення життя" людей і організацій і використовуються шредери. З "екзотики", якою ще кілька років тому були для нас шредери, вони перетворилися, як і принтер, факс, в невід'ємну частину обладнання будь-якого сучасного офісу. Цьому, звичайно, сприяло розширення асортименту та істотне зниження цін на подібні пристрої. Звичайно, порядок на робочому місці можна підтримувати і без шредера, точно так само, як боротися з пилом без пилососа, прати без пральної машини і т.д. Але, одного разу спробувавши блага цивілізації, вже важко обходитися без них.

Шредер, в дослівному перекладі з англійської мови, означає "знищувач", а російською - є загальноприйнятою назвою пристроїв для знищення носіїв інформації. Знищувачі можуть бути різними і за розмірами, і за принципом роботи, і за рівнем таємності, і за комплектацією. Найбільш поширеними є пристрої, в яких носії інформації знищуються за допомогою ножів.

Принцип роботи шредера

Принцип роботи шредерів досить простий: у приймальний пристрій вставляється документ, спеціальні ножі розрізають його на частини, які скупчуються в контейнері для відходів. Управління дуже просте - стандартний набір - трипозиційний перемикач або 2-3 кнопки. Останнім часом більшість функцій автоматичні - включення, виключення, реверс.

Автоматичне включення - автомат завжди знаходиться в режимі очікування: включається тоді, коли до ножів підноситься папір. Вимикаються також автоматично, коли папір розрізаний - великий плюс, оскільки мотор в цьому випадку не перегрівається.

Якщо з якихось причин стався збій в роботі (заклинило ножі), то автоматично включається реверс-обертання ножів у зворотному порядку.

У багатьох моделях знищувачів існує світлова індикація при заповненні контейнера або відкритті дверцят, що дуже зручно - не потрібно постійно заглядати в контейнер на предмет наявності вільного місця.

При роботі потрібно бути дуже уважним, щоб випадково в подаючий пристрій не затягло разом з папером волосся, одяг, наприклад, краватку. Крім того, не слід проштовхувати папір руками. У багатьох моделях приймальний пристрій розташований горизонтально, що забезпечує безпеку користувача.

Від ширини приймального пристрою залежить максимальний розмір аркуша, який можна знищити, не перегинаючи. Кількість аркушів, що можна знищити за один раз, залежить від якості ножів і потужності мотора.

Тип ножів шредера

Існує кілька типів ножів. Ця деталь визначає якість роботи знищувача, тобто від цього залежить, чи зможе він переробляти тільки папір або ще й щось інше, наприклад, скріпки від степлера. Ножі, виготовлені з високоякісної сталі, можуть легко справлятися з кредитними картками, щільним картоном, звичайними канцелярськими скріпками (хоча великі все ж бажано виймати).

Типи різання шредера

Паралельне різання - папір одночасно розрізається на смужки однакової ширини. Допускається випадкове потрапляння в ножовий механізм скоб і скріпок. Шредери з таким типом різання можуть забезпечувати перший, другий і третій рівень секретності.

Перехресна різка - папір розрізається на прямокутні фрагменти (локшину) двома сполученими наборами ножів складної форми. У процесі різання фрагменти можуть злегка закруглятися. У ножовий механізм таких шредерів також допускається випадкове потрапляння скоб або скріпок. Забезпечують третій або четвертий рівень секретності. Перехресна різка на особливо дрібні фрагменти - забезпечує вищий рівень секретності - п'ятий. До того ж, в процесі різання відбувається скручування фрагментів. На жаль, випадкове потрапляння в ножовий механізм скріпок або дужок може привести до поломки шредера. У шредерах з перехресною різкою під час роботи через більш складного пристрою різального механізму виникає сильне тертя між папером і ножами. Тому всі шредери з перехресною різкою на особливо дрібні фрагменти повинні комплектуватися масельничкою зі спеціальним маслом для змащення робочих поверхонь ножового механізму з метою зменшення тертя.

При виборі знищувача варто знати, що чим менше ширина смужки або фрагмента, тим менше листів знищується за один раз. Отже, при необхідності знищення великих обсягів документації, потрібно використовувати апарати з великим розміром смужки або фрагмента.

Рівні секретності шредера

Принцип роботи будь-якого шредера полягає в механічному подрібненні носія інформації, внаслідок чого інформація стає нечитаною. За Європейському стандарту DIN 32757, який був прийнятий в 1995 році, всі шредери мають шість рівнів секретності:

  • 1 рівень - для документів загального користування (смужки завширшки понад 7.8.);
  • 2 рівень - для документів службового користування (смужки шириною до 6.0 мм.);
  • 3 рівень - для конфіденційних документів (смужки шириною до 2.0 або фрагменти шириною до 4.0 мм, довжиною до 80.0 мм);
  • 4 рівень - для секретних документів (фрагменти шириною до 2.0 мм, довжиною до 15.0);
  • 5 рівень - для зовсім-секретних документів (фрагменти шириною до 0.8 мм, довжиною до 12.0 мм);
  • 6 рівень - відповідає попелу після згоряння.

Вибір шредерів

Хоча більшість сучасних шредерів досить прості, вимоги до них досить жорсткі. Це висока надійність і довговічність, малі витрати енергії при високій продуктивності, прийнятний рівень шуму при роботі, сучасний дизайн. Крім того важливо враховувати, де буде знаходитися пристрій, і на скільки людей він розрахований.

За цими ознаками шредери діляться так:

Знищувачі документів персонального типу: Це маленькі машини для невеликих офісів і домашнього кабінету, які розташовуються поруч з письмовим столом, рідше на самому столі. Ці шредери займають мало місця і служать для знищення невеликої кількості паперу, забезпечуючи ступінь секретності першого, другого або третього рівня.

  • Знищувачі документів офісного типу: Це шредери для невеликого бюро або кімнат, де працює кілька осіб. Тут вимоги до швидкості різання, ємності ножового механізму (Кількість аркушів за один прохід), обсягом знищуваного паперу і ступеня секретності варіюються. У цій категорії шредерів вже з'являються машини, що відповідають вимогам "цілком таємно" - п'ятого рівня секретності.
  • Знищувачі документів засновницької типу: такі шредери встановлюються на поверхах правлінь, адміністрацій, електронно-обчислювальних комплексів. Тут діапазон вимог до машин розширюється, він має бути "мобільним". В основному, це шредери з вищим рівнем секретності. Такі шредери необхідні установам, що працюють з відомостями, що представляють державну або військову таємниці - Міністерству оборони, посольствам, секретним НДІ і т. д.
  • Супершредери: Це великі установки для масового знищення документів із закінченим терміном зберігання - архіви, реєстратори, довідники іт. д., в тому числі банкноти і цінні папери. Такі машини вже можна віднести до промислового обладнання. Ці шредери збираються з набору різних частин, у кожному випадку комплектуючи під індивідуальні потреби клієнта. Як правило, це штучні вироби.

3          Поточний інструктаж - 200 хв.

  1. Перевірка готовності робочих місць та робочий стан ПК.
  2. Нагадати про правила БП та дисципліни в лабораторії.
  3. Видати завдання учням і дозволити розпочати роботу.
  4. Робити цільові обходи робочих місць з метою допомоги учням.
  5. Слідкувати за правильним виконанням завдання.
  6. Допомагати невстигаючим учням.

4.    Заключний інструктаж - 15 хв.

  1. Підвести підсумки роботи всієї групи та окремих учнів на протязі зміни.
  2. Виставити та повідомити оцінки. Видати домашнє завдання.
  3. Прийняти робочі місця та лабораторію після прибирання її черговими.

 

 

[1] Ламінатор складається з транзитного та притискного пристроїв - валів. Найпростіші моделі мають одну пару валів (поєднують у собі функцію просування і притиску); офісні та професійні ламінатори оснащені двома парами валів. Спеціалізовані ламінатори можуть мати три пари валів для посилення функції притиску. Наявність двох пар валів - достатня умова для якісної ламінації. Якщо ламінатор призначений для гарячого ламінування, він має будь-яку з трьох можливих варіантів нагрівального елемента: нагрівальна пластина, вали (передня пара), комбінація нагрівальної пластини і нагріваючі вали. Як правило, всі сучасні ламінатори призначені одночасно для холодної та гарячої ламінації.

Категорія: Машинопис та Діловодство | Переглядів: 1474 | Додав: Olga | Теги: ламінатори, Шредер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/