Вчені довели що часте вживання ягід може сповільнити втрату пам'яті.
У жінок, які найбільше споживали ягоди чорниці або суниці затримка розумового старіння становила приблизно від 1.5 до 2.5 років, зокрема це зниження пам'яті і що розумових здібностей.
У досліджені, яке опубліковане в Annals of Neurology, дослідники тестували розумові функції у 16 010 жінок. Їм телефонували раз у два роки протягом шести років.
"Ми представляємо перші результати дослідження, які вже зараз доводять, що ягоди можуть уповільнити прогрес зниження розумових здібностей у жінок похилого віку" сказав автор дослідження доктор Елізабет Девора з Brigham and Women's Hospital і Harvard Medical School в Бостоні.
Жінка, яка їла найбільше ягід, їла півчашки чорниці та чашку суниці на тиждень. Жінки, які їли найбільше ягід, зазвичай мали і більш високий рівень фізичної активності, у порівнянні з тими, хто їв менше ягід. Інші фактори, такі як освіта, куріння, алкоголь також були взяті до уваги при аналізі.
Ще одне дослідження невеликої кількості людей похилого віку і деяких тварин також вказують на те що ягоди корисні для розумового розвитку.
Вчені стверджують, що вживати ягоди одного сорту не дасть необхідного результату тому люди повинні споживати широкий діапазон фруктів і овочів, які, містять в собі флавоніди, втаміни С, Е і бета-каротином, також фрукти є хорошими антиоксидантами і захищають організм від дії вільних радикалів.
|