Субота, 2024-07-27, 8:30 AM
ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ
педагога професійного навчання Цюпак Ольги Володимирівни

Цілі завжди випереджають можливості,
будуючи шлях для розвитку
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Мій профіль ВихідРеєстраціяВхід
Меню сайту

Категорії розділу
Інформаційна бібліотека [171]
Навчаючи - виховуємо [23]
Виробниче навчання [15]
Професія "Діловод"
Все про комп'ютерні технології та Web-дизайн [124]
технічні новинки, комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення
Словник комп"ютерних термінів та сленгу [4]
Стенографія [10]
Етика, естетика [22]
Логіка [14]
Машинопис та Діловодство [107]
Психологія [49]
тести, оптичні ілюзії, акцентуації
Релігієзнавство [9]
Філософія [26]
Філологія [68]
мово-літературознавство, фольклористика
Українська обрядовість [211]
вірування, прикмети, етнографія, обереги
У світі цікавого [86]
Лірична сторінка [36]
Мережива долі [1]
розповіді про неординарних людей
Жартома і всерйоз [24]
Скарбничка мудрості [32]

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Форма входу


Користувачі
Гості сайту
 





Помощь блогеру



 


Головна » 2016 » Квітень » 20 » З Днем секретаря
6:20 PM
З Днем секретаря

День секретаря в Україні не затверджений законодавчо, тому вважається неофіційним святом.

У 2005 р. була зібрана ініціативна група із секретарів і журналістів різних міст. На зустрічі було прийнято рішення встановити День секретаря. Якого числа? Точну дату стверджувати не стали, вирішивши відзначати свято у третю п'ятницю вересня. У 2015 році цим днем буде 18 вересня.

Секретарі петровського часу

Наразі багато хто з нас вважає, що секретарська служба з'явилася порівняно недавно. При цьому сучасне уявлення про такого службовця дещо відрізняється від історичного прообразу. Насправді згадка про перших секретарів відноситься до Петровської епохи, коли був остаточно сформований апарат чиновників. Секретарям в ньому відводилося особливе, почесне місце. Після адміністративної реформи була створена особлива канцелярія, в якій секретарі виконували важливу державну роботу. Крім того, служиве чиновництво відігравало важливу роль у групі сподвижників царя, а обер-секретарі, що входили до її складу, очолювали деякі канцелярії. Секретарські службовці доповідали царю важливі документи щодо державної політики, приватні листи, доповідали справи до слухання, вели облік, зберігали документи і печатку колегії.

Пізніше сформований указ «про секретарську службу», де були прописані вимоги до таких службовців та їх обов'язків. Після появи «Табеля про ранги» секретарям було відведено в ньому четверте місце! Цивільний секретар був нарівні з військовою посадою командира полку!

Подальший розвиток секретарської служби

Секретарська справа продовжувала процвітати і при Катерині II, в якій було кілька довірених службовців. Секретарі мали особливі привілеї, високу платню, до них зверталися «Ваше превосходительство», призначали іменні пенсії, нагороджували високими нагородами, орденами. Надалі значення секретарської служби дещо знизилося. Деякі обов'язки таких службовців перейшли до міністрів. Пересічні секретарі стали нести всю тяжкість діловодства, обслуговуючи чиновництво, при цьому мали низьку зарплату. У дореволюційний період секретарі були високоосвіченими людьми з почуттям обов'язку і несли важливу державну службу. Сучасний працівник не має всіх тих привілеїв, однак виконує схожі функції, наближений до керівництва, веде важливу документацію, листування. Як і раніше, робочий день секретаря починається раніше за всіх, цей службовець зобов'язаний бути відповідальним, виконавчим, пунктуальним.

Класичні вітання з Днем секретаря

Історична значимість секретарської справи допоможе працівникам підбадьоритися, увірувавши в надзвичайну важливість виконуваної роботи. Кращий варіант, коли привітання досить лаконічне, просте і щире.

  • «Шановні секретарі! Наша організація щиро вітає вас від щирого серця з цим чудовим святом. Жодна справа не може бути виконано без вашої роботи! Воістину, важливий і нелегка ця праця. Бажаємо вам творчих успіхів, самовдосконалення, кар'єрного зростання, благополуччя. Будьте щасливі, кохані і цінуємо».
  • «Дорогі секретарі, вітаємо з вашим професійним святом! Наша компанія - це складна машина, в якій ви є неоціненним ланкою, змінюючи свої функції блискавично. Ви і кермо цієї машини, і фари, і навіть колеса, рушійні її до успіху і процвітання. Без вашої праці весь механізм встане і не зможе працювати. Бажаємо бути успішними у всіх справах, радіти роботі і своєї важливої ролі. Будьте щасливі!»
  • «Секретарська робота - це надзвичайно складний і відповідальний труд. З петровських часів і донині секретар особливо почитаємо, адже всі ті обов'язки, які йому належить виконувати, не під силу звичайному службовцю. Ви наближені до керівництва, а тому володієте незвичайним терпінням, комунікабельністю, мобільністю. Нехай ця робота приносить вам тільки задоволення. Бажаємо здійснення найсміливіших мрій, втілення в життя всіх професійних та обличчястих планів. В цілому, будьте щасливі. Ваша праця шляхетний, важливий і воістину великий!»
Категорія: Інформаційна бібліотека | Переглядів: 580 | Додав: Olga | Теги: день секретаря | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі мого сайту
  • Інформаційний портал "Профтехосвіта Хмельниччини
  • Вище професійне училище № 25
  • Блог методиста ВПУ-25 Мар'янич Т.Г.
  • Персональний сайт Коржан Т.В.
  • Створити сайт uCoz
  • Інструкції для uCoz

  • Сьогодні

    Архів записів

    www.qrcode-generator.de
    Copyright MyCorp © 2012- 2024                       Всі авторські права захищені

    При використанні матеріалів блогу, посилання на джерело обов"язкове. Дякую за розуміння!

    www.copyright.ru

    %
    освітній портал Педагогічна преса
    https://web-kwest18.blogspot.com/